A Vodafone bemutatott négy új készüléket, melyek mind sajátmárkás okostelefonok lesznek különböző kategóriákban. A készülékek közül a legkisebb a Vodafone Smart Mini 7, utána következik a sorban a Vodafone Smart Prime 7, majd őt követi a Vodafone Smart Ultra 7 és a Vodafone Smart Platinum 7. Emellett a szolgáltató egy VR szemüveget is kínál.

Vodafone Smart Mini 7

A készülék kompakt, 4 inches képátlójával a belépőszintet képviseli, Android 6.0 Marshmallow rendszerrel érkezik, kijelzője pedig 480 x 800 pixel felbontású TFT panel. A teljesítményről egy MediaTeK 6580M 4 magos (1.3 GHz órajelű) chipset gondoskodik. 512 MB RAM memóriát kapott, ami valljuk be manapság már nagyon kevés, a belső tárhely 4 GB, ami bővíthető 32 GB-ig microSD kártyával. Kamerafronton a hátlapra kapott egy 2 megapixeles modult, míg az előlapra 0.3 megapixeles kamera került. Az akkumulátor 1.500 mAh kapacitású. A készülék még nem 4G képes, de ilyen hardverrel nem is lehetne az. A készülék ára kártyásan 12.990 Ft, de egy GO EU tarifával már 1 Ft-ért vihető a készülék.

Vodafone_Smart_mini 7_1 Vodafone_Smart_mini 7_2

Vodafone Smart Prime 7

A második készülék 5 inches HD felbontású IPS panellel rendelkezik, a chipset pedig egy 4 magos, magonként 1.3 GHz-en működő egyelőre meg nem nevezett processzor, de vélhetően ugyanaz a MediaTeK 6580M dübörög ebben a készülékben is, mint a Smart Mini 7-ben. A készülék 1 GB RAM memóriát kapott és 8 GB belső tárhelyet, mely bővíthető 128 GB-ig. Kamerákat tekintve a hátlapra egy 8 megapixeles lencse került, az előlapi kamera pedig 5 megapixeles. Az akkumulátor 2.540 mAh kapacitású, a dobozból kivéve pedig Android 6.0 Marshmallow fogad minket. Hálózati sebességet tekintve a Prime 7 támogatja a Cat4-es LTE-t. Árát tekintve kártyásan 34.990 Ft-ért lehet a miénk, míg előfizetésben már egy GO Medium EU díjcsomaggal 1 Ft a készülék ára.

VBSD-Prime_2D_Arrangement_01_RGBVodafone Smart Ultra 7

Ez a készülék is Android 6.0 Marshmallow verzióval érkezik, viszont itt már erősebb hardverről beszélhetünk. A készülék 5.5 inches FullHD kijelzőt kapott, a chipset MediaTeK MT6755M, mely 8 magos és magonként 1.8 GHz-es órajellel működik. RAM memóriából 2 GB, míg belső tárhelyből bruttó 16 GB jutott a készülékbe, mely természetesen bővíthető MicroSD kártyával. A hátlapi kamera 13 megapixeles, míg az előlapi 5 megapixel felbontású, mely kapott egy LED villanót is. Az akkumulátor 2.960 mAh kapacitású lett és a készülék támogatja a Cat4-es LTE-t. A Smart Ultra 7 egyelőre még nincs fent a Vodafone weboldalán, de az árát már tudjuk, GO+ EU tarifával 2 éves hűséggel a készülék 56.990 Ft-ért megvásárolható.

VBD_ultra_2D_arrangement_RGBVodafone Smart Platinum 7

A paletta csúcsán az AMOLED technológiát használó, 5.5 inches QHD felbontású Smart Platinum 7 áll. A teljesítményről egy Snapdragon 652-es 8 magos chipset gondoskodik (4 x 1.8 GHz + 4 x 1.2 GHz), az operatív memória 3 GB, míg a belső tárhely pedig 32 GB, mely szintén bővíthető microSD kártyával 128 GB-ig. A készülék sztereó hangszórókkal rendelkezik, támogatja a Qualcomm Quick Charge technológiáját, 3000 mAh-es az akkumulátor, ujjlenyomatszenzort is kapott, kamerafronton pedig a hátlapra egy 4K felvételre képes 16 megapixeles lencse került, míg az előlapon „csak” egy 8 megapixeles kamera található LED villanóval megfűszerezve. A Platinum 7 NFC képes és Cat6-os LTE-t támogat. Az ára Vodafone RED Basic EU+ előfizetéssel 2 év hűség vállalásával 107.990 Ft.

VBD_Platinum_Arrangement_03_CMYKVodafone Smart VR

A Vodafone egy virtuális valóság szemüveget is hozzáadott a termékpalettához, mely csak a Smart Platinum 7 készülékkel működik. A szemüveg külön vásárolható meg 14.990 Ft-ért. A tartalmakat a Google Cardboard applikáció szállítja, mely minden Smart Platinum 7 készülékre már telepítve lesz.

VR 07

A készülékek szinte biztos, hogy az Alcatel gyártotta, nagyon sok hasonlóság van a készülékek és a VR szemüveg között. Így szinte biztosan az is elmondható, hogy a Smart Platinum 7 az Alcatel Idol 4S-nek felel meg, hisz egyedül ez a készülék támogatja a VR szemüveget, mint itt a Platinum 7 esetében is.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.