Hirdetés

Hét játékteremből ismert játék gyűjteménye a VISCO Collection, ami ennél sajnos nem kínál többet.

Tesztünkben a VISCO Collection című válogatást vettük górcső alá: egy olyan aprócska pakk, ami eredetileg játéktermekben megjelentetett alkotásokat költöztetett napjaink legnépszerűbb platformjaira. De mi az a VISCO?

Nos, dióhéjban annyit érdemes tudni erről az 1982-ben létrehozott – de már hosszú ideje csupán nyereménygépeket gyártó – japán vállalatról, hogy ’86-tól egészen 2001-es esztendőig szoftverfejlesztő cégként összesen 38 máig többé-kevésbé emlékezetes játékot dobtak piacra. A portolásért (is) felelős QUByte Interactive ezek közül választotta ki a következő 7 címet: Andro Dunos, Bang Bead, Captain Tomaday, FlipShot, Neo DriftOut, Goal! Goal! Goal! és Ganryu. A felsorolás utolsó, sidescroller hack’n’slash tagja egyesek számára tán ismerős lehet abból a szempontból, hogy a folytatása a tavalyi évben debütált.

Műfaji szempontból amúgy viszonylag színes repertoárral rukkoltak elő a brazil fejlesztők, még én is találtam a játékok között újdonságot, bár a mesebeli bűvös szám sajnos nem gyakorolt hatást rám, ugyanis az árához képest keveselltem a mennyiséget. Az árkád masinák egyébként sem éppen a hosszú játékidejükről híresek, sokkal inkább mondhatók bicskanyitogatóan nehéznek. Még szép, különben tinédzserként anno mire költöttük volna összekuporgatott zsebpénzünket?

Persze a kasszánk most végtelen, de a fenti megállapításomat erősíti a FlipShot és a Bang Bead kivitelezése, mely alkotások nagyon hasonlítanak egymásra abból adódóan, hogy a Pong című asztalitenisz játék tovább gondolt örökösei azzal az innovatív eltéréssel, hogy ezúttal nem vonalakat mozgatunk föl és le, hanem különleges képességekkel felruházott karaktereket. A csomag része továbbá a Goal! Goal! Goal!, ahol „újra élhetjük” az 1994-es labdarúgó-világbajnokságot, a Neo DriftOut egy driftelésre koncentráló 2D-s autós játék, és végezetül nyüstölhetjük még a Andro Dunos és a Captain Tomaday című shoot ’em uppokat is.

Az átiratok mellől hiányoznak a megszokottnak mondható felhasználói kézikönyvek vagy az egyéb informatív leírások, ergo a plusz tartalmak, így pedig csak egy szimpla válogatásba ruházhatunk be. Üröm az örömben, hogy a VISCO Collectiont megspékelték online multiplayer móddal, ugyanakkor a neten lévő játékosok száma egyelő a 0-val, ami a crossplay hiányából adódóan nem is fog változni.

Pontszám: 4/10
Fejlesztő:
QUByte Interactive
Kiadó:
QUByte Interactive, PixelHeart
Platform:
PC, Switch, PS4|5, Xbox One & Series X|S

Hirdetés