A rossz minőségű fotók és renderek szivárgásának vége, a Google Pixel megint újraírja a szabályokat. Hasonlóan tavalyhoz, amikor a Pixel 3 XL bemutatója előtt komplett teszt jelent meg a mobilról, a Pixel 4 XL-ről most két videós bemutató került fel a netre bő egy hónappal a hivatalos bemutató előtt.

Bár a Google Pixel 4 XL csak október 15-én fog debütálni a Google eseményén, köszönhetően az AnhEm TV csatornának, lényegében komplett bemutatót láthatunk már most a Pixelről. Aki tud vietnámiul, annak előnye, hogy érti is a videót. Aki nem, annak csak a képek lehetnek érdekesek.

Utóbbiakból kiderül, hogy a Google visszahozza a “panda” dizájnt. Az előlap és a keret fekete színű lehet, a hátlap fehér, a bekapcsológomb pedig megint narancsszínű a Pixel 4 XL jobb oldalán. A hátlapon az új iPhone 11-hez hasonló négyzetes elrendezésben lehet látni a kamerákat, viszont itt fekete üveg zárja a lencséket.

Ezek lesznek állítólag a Google Pixel 4 XL különböző színű változatai

Az előlapról eltűnt az előző évben sokat cikizett notch, helyette viszont visszatért a vastagabb keret. Arról sajnos nincs információ, hogy milyen kamera lesz az előlapon, az viszont látszik, hogy a tavalyihoz képest csökkent a szenzorok száma. Már csak egy előlapi kamerát találni.

Mellette viszont ahogy korábban mi is írtunk róla, vannak más szenzorok. A Rabbit TV csatorna videójában megmutatják, hogy ezeknek köszönhetően az arcfelismerés is visszatér végre a Google telefonjába és láthatunk egy rövid demót az új Night Sight-ról is.

A kijelzőről tudni, hogy egy 6,23 hüvelykes 3040 x 1440 pixeles felbontású OLED panel lesz. Az AnhEm TV-s videón pedig látszik, hogy lehet majd állítani a kijelző frissítését 60 és 90Hz között. A Google ezt a szoftverben “Smooth Display” funkciónak hívja.

Hardver tekintetében 6GB RAM-ra, Snapdragon 855-re és 128GB háttértárra lehet számítani. A hivatalos bemutató október közepén lesz. Bár így nem sok újdonságra kell már számítani.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.