Hirdetés

A cégről, mely piacra dobta anno az nagy sikernek örvendő LG G2-t, nem gondolnánk, hogy komoly gondokkal küzd. A tavalyi LG G4 műanyag házával nem igazán hozta azt a „must have” érzést, nem járt annyi előnnyel, mint a minőségi anyaghasználattal bíró Samsung Galaxy S6 termékcsalád.

Az LG G4 nem túl nagy sikere után az LG idén odatette magát, fém házzal látta el az új LG G5-t, dupla hátlapi kamerát és moduláris kialakítást is kapott a készülék, melyhez így már nagyobb reményeket fűz a vállalat, viszont mégsem hoz olyan eredményeket, amikre az LG számít.

Ezért létrehoztak a fellendülés reményében egy alrészleget a mobil üzletágon belül, mely a Program Management Office (PMO) nevet viseli. A részleg célja, hogy sikeresebb legyen az LG mobilágazata, és ezt azzal kezdték, hogy néhány vezetőt lecseréltek.

Nemrég közzétették a pénzügyi jelentéseket, melyből látható, hogy az LG G5 nem teljesít úgy, ahogy kellene. A PMO létrejöttét és a vezetőség lecserélését egy új momentumnak tekintik a mobil üzletágon belül, továbbá nagyobb szerepet szánnak a tengerentúlon az LG mobiloknak.

Az LG jelenleg a 7. helyen áll a mobilgyártók között 2016 második negyedéves eladási statisztikái alapján. Az LG-nek kevesebb, mint 4% piaci részesedése van, ami igen csekély. Az eladások alapján a Samsung az első, őt követi az Apple és a harmadik helyen a Huawei, mely tavalyhoz képest több, mint 50%-kal növelte részesedését, így jelenleg 59%-kal dolgozik a kínai gyártó.

Az LG-nek nagyon fel kell kötni a nadrágszíjat, ha kimagasló szerepet akar a mobilpiacon olyan gyártókkal szemben, mint a feltörekvő Huawei, OnePlus, Xiaomi. Ezek a gyártók lassan elérik azt a minőséget, amit a legnagyobbak képviselnek.

Reméljük, hogy nem vonul ki az LG a mobilpiacról vagy legalább nem lesz több veszteséges időszaka és az újonnan létrehozott PMO részleg eléri a célját.

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.