R2-D2 új gazdát talált, aki nem kevés pénzt fizetett ezért az egyedi droidért. Egy aukción 2,3 millió dollárért vásárolták meg azt a darabot, melyet az eredeti trilógiában is használtak és amiben Kenny Baker is volt.

Rengeteg R2-D2 készült a filmek forgatásához, voltak külön az akciójelenetekhez és egyéb különböző szituációkhoz. Az eladásra kínált darabot a különböző filmekben használt darabokból rakták össze. A feje például az Egy új reményből származik, amit Kenny Baker irányított, két lábát A Birodalom visszavágban, egyet pedig a Baljós árnyakban használtak.

Egy igazi gyűjtő számára felbecsülhetetlen érték. Az aukciós oldalon 2,3 millió dollár lett a vége, azonban a különböző aukciós díjak és miegymás után az aukciós ház Facebook-oldalán a végösszeg 2,75 millió dollár lett, ami majdnem 750 millió forintnak felel meg. Arról nem szól a fáma, hogy ki vásárolta meg, de bizonyára sokan irigylik ezért. Ha lenne ennyi fölösleges pénzed, mire költenéd?

Hirdetés
FORRÁSTechCrunch
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.