Megveszed az új telefonod, hazaviszed, majd egy hét múlva belassul és ebből adódóan nem vagy megelégedve vele. Ez biztos ismerős lehet sokaknak, de a Samsung kitalálta azt, hogy hogyan tudná ez elkerülni.

Nem sokkal a Galaxy J2 Pro kiadása után (hazánkban jelenleg nem elérhető), a Samsung közzétett egy videót, hogy mi is a lényege az általuk Turbo Speed Technology-nak (röviden: TST) nevezett újdonságnak. Segítségével növelhetik az olcsóbb kategóriás készülékek teljesítményét, gyorsabban betöltenek az alkalmazások és a RAM-használat is csökken. Ezt a szoftver optimalizálásával érték el a mérnökök, így nem kell több processzormagot és hatalmas méretű memóriát rakni egy kis telefonba, ennek ellenére mégis akár nagyobb teljesítményt képes majd nyújtani, mint a mostani csúcskészülékek.

Első lépésként csökkentették a RAM-ban állandóan elfoglalt hely méretét úgy, hogy korlátozzák az ott futó letöltött és alap alkalmazások futását. Majd alkalmazásra kerül a „Single Page” funkció, melynek köszönhetően egyetlen oldalra elférnek az alkalmazásaink (menüben), ezzel is memóriát takarítva meg. „Sok kicsi sokra megy”, szokták mondani, ez most itt is beigazolódik, hiszen sok ilyen kisebb változásnak köszönhetően kevesebb RAM-ra van szüksége az operációs rendszernek, a kernelnek és a hardvernek is. Ebből következik, hogy a teljesítmény mindeközben megnő.

A tesztek azt mutatják, hogy a Galaxy J2 Pro, melyben 2 GB memória van, képes akár 40%-kal gyorsabban megnyitni különböző alkalmazásokat, mint egy másik telefon dupla ennyi RAM-mal. Ebből az következik, hogy az új Galaxy J2 Pro gyorsabb lesz, mint a Samsung Galaxy S7 és S7 edge, ami valljuk be kicsit bosszantó, hiszen sokan „kidobnak” százezreket, amikor kevesebb pénzért gyorsabb készüléket is kaphatnának.  Ezt a Samsung is jól tudja, ezért igyekszik minden ismertebb eszközét ellátni ezzel az új technológiával.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSPhoneArena
MEGOSZTÁS
Dömötör András
Fiatal informatikus vagyok, aki nagyon szereti az elektronikát. 2011-ben kezdtem el foglalkozni a mobiltelefonokkal és azóta is töretlen lelkesedéssel figyelem az újdonságokat.