A Huawei Mate 20 Pro kapcsán érkezett egy új beharangozó videó, amiben megerősítik a korábbi pletykákat. Pár napja az esemény meghívója kapcsán írtunk a mobilról, most pedig újabb utalásokat kaptunk arra vonatkozóan, hogy a kamerák valószínűleg négyzetes alakban helyezkednek majd el a hátlapon, csoportba rendezve a tripla kamerát és a LED villanót.

Míg a Mate 20 szolidabb méretű (csepp alakú) notch-a egyetlen kamerát rejt magában az előlapon, addig a Mate 20 Prónál szélesebb helyet foglal majd el, hogy a Huawei arcfelismerő technológiája is elférjen rajta.

Ahogy az már szinte megszokott, nem csak közvetlenül a készülékről kiszivárgó információkból vonhatunk le következtetéseket, hanem sokszor a kiegészítők avatnak be minket újabb titkokba. A pároshoz készült (állítólagos) tokok arról tanúskodnak, hogy a Huawei itt talán megtartja a jack csatlakozót is. A tokok tetején két nyílás is található, ebből az egyik feltehetően a mikrofon, a másik pedig az infra port helyét jelöli.

A kiegészítők alátámasztják a szögletes kameraelrendezést is, de míg a Mate 20 Pro esetében csak négyzetes kivágást találunk, addig a Mate 20-hoz tartozó toknál ez az alakzat meg van toldva egy kivágással alul, ami vélhetően az ujjlenyomat-olvasónak lett kihagyva.

Nem csak ez a különbség, ugyanis a Próra illő toknak nincs a hangszóróhoz tartozó kivágása. Ne vegyük biztosra, de ezek (és a korábbi) hírek a Mate 20 Pro esetében a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót és az előlapon elhelyezett sztereó hangszórót sugallják.

Az IFA-n valaki egy prototípussal flangált

A két modell tehát eltérő méretű notch-csal és más felbontású kijelzővel rendelkezik majd, ami a Mate 20-nál hagyományos kivitelben, azonban a Prónál lekerekített szélekkel kerül beépítésre. A hivatalos leleplezésig már nincs egy egész hónap, október 16-án, Londonban mutatják be az első Kirin 980-nal rendelkező két újdonságot.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMGSMArena
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.