Az LG nem csak a G8-at, hanem a V50-et is bemutatta az idei MWC-n, ami gyakorlatilag nevezhető egy 5G-s, picit gyorsabb LG V40-nek is. Az LG V50 ThinQ dizájn szempontjából nem nagyon változott az elődmodellhez képest, a legszembetűnőbb eltérés az, hogy a hátlapi kameradudort semmissé tették, a kamerák az új modellnél teljesen egy szintben vannak a hátlappal, ami örvendetes újítás.

Specifikációk tekintetében vannak változások, az új LG V50 ThinQ is hozza a kötelezőt, van egy Snapdragon 855-ös rendszerchipünk, 6 GB RAM és 128 GB tárhely, a kijelző egy 6,4 hüvelykes, 3120 x 1440 pixel felbontású OLED panel, a mobil akkumulátora pedig kereken 4000 mAh kapacitásúra sikeredett.

Az LG V50 ThinQ érdekességei közé tartozik, hogy megkapta a Snapdragon X50-es 5G modemet, ergó képes a manapság igen sok hírben szereplő – még fejlesztés alatt álló – 5G hálózatokra csatlakozni, a telefon ilyen szempontból jövőálló. Ezenkívül nagyobb területen kapott hőkamrás hűtést, a 32 bites Quad DAC és a DTS:X 3D térhangzás itt is adott, a futtatott rendszer pedig természetesen Android 9.0 Pie.

A V40 ThinQ

Az előlapon két kamerát fogunk találni, van egy 8 MP-es (f/1.9), 80 fokos látószögű, valamint egy 5 MP-es (f/2.2) 90 fokos látószögű egységünk, a hátlapra pedig a V40-hez hasonlóan 3 kamera került. Az elsődleges kamera 12 MP-es és f/1.5 rekeszértékű, mellé kapunk egy 12 MP-es (f/2.4) telefotó kamerát, valamint egy 16 MP-es (f/1.9) széles látószögű egységet, aminek 107 fok a látószöge. Ami említésre méltó, hogy a mobil képes 4K HDR videók rögzítésére, valamint integrálták a YouTube élő közvetítésének lehetőségét is a szoftverbe.

A telefon mellett egy LG Dual Screen névre hallgató kiegészítő is debütált, ami csak ehhez a telefonhoz jó. Gyakorlatilag az ASUS ROG Phone-hoz kapható TwinView Dock mintájára készült el ez a tartozék, annyi különbséggel, hogy ez csak egy másodlagos kijelző (6,2 hüvelykes, FHD+ OLED), ami a telefon hátlapján lévő három tűn keresztül csatlakozik, használhatjuk multitaskingra, áthúzhatjuk egyik kijelzőről a másikra a tartalmakat, a három kamera előnézeti képét láthatjuk a másik kijelzőn (bár ez felesleges szerintem), ami viszont értékelhető, hogy az egyik kijelző használható kontrollerként is, bármilyen játékkal működik és különböző dizájnok között is váltogathatunk.

A sztereó hangszórókkal felszerelt és Gorilla Glass 6-os hátlapi üveggel védett LG V50 ThinQ megjelenéséről és áráról egyelőre nincs információnk, ezt majd a későbbiekben teszik közzé.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.