Hirdetés

Az iPod Touchnak vége, de a japán cég nem adja fel: új Walkmant mutatott be a Sony Android 12-vel, az ikonikus zenelejátszó tovább él.

Az iPhone 16 évvel ezelőtti bejelentésekor Steve Jobs arról beszélt, hogy az új termék egy telefon, egy iPod és egy internetkommunikátor lesz egyben, így az elmúlt évtized során a zenelejátszók egyre inkább eltűntek, maga az Apple is felhagyott az iPod Touch értékesítésével.

Új Walkmant mutatott be a Sony

A dedikált eszközöknek azonban még mindig vannak rajongói, ha nem is olyan sokan, mint évtizedekkel ezelőtt.

A Sony most új Walkmaneket mutatott be, amik gyakorlatilag okostelefonok a telefonálás, mobilnetezés valamint az SMS-küldés lehetősége nélkül.

Az egyik ilyen az NW-A300 névre hallgat. 3,6 hüvelykes 60 hertzes 1280×720 pixel felbontású LCD kijelzővel rendelkezik, 32GB belső tárhelye van, támogatja a WiFi 5 és a Bluetooth 5.0 szabványokat is. A Sony 36 órányi 44.1 KHz-es FLAC zenelejátszást valamint 32 órányi 96 KHz-es FLAC hallgatási időt ígér, valószínűleg kikapcsolt kijelző mellett.

Az eszközt valamiféle Qualcomm processzor hajtja 4GB RAM társaságában, azonban nagy teljesítményt nem érdemes várni az eszköztől.

Természetesen a 3,5 mm-es jack nem maradhatott le a Walkmanről, így manapság a telefonoknál már szokatlan módon kapunk egy ilyet is, az USB-C 3.2 Gen1 port pedig kellően gyors fájlmozgatási lehetőségeket nyújt, sőt, a microSD bővítés lehetősége is adott.

A fizikai gombok is rendelkezésre állnak, a bekapcsoló és hangerőgombok mellett van hold gomb, előző, következő szám, lejátszás/szünet gomb is.

Új Walkmant mutatott be a Sony

A drágább verzió, az NW-ZX700 már egy jobb erősítővel és izmosabb kondenzátorokkal rendelkezik. A 3,5 mm-es jack mellett egy 4,4 mm-es jack is található rajta, amit a minőségibb, csúcskategóriás hangeszközök használhatnak ki igazán.

A csip ezúttal is egy mobilmentesített Qualcomm gyártmány, egész pontosan a QCS4290, ami nagyjából a Snapdragon 662 teljesítményét hozza, 11 nanométeres csíkszélességű, nyolc Kyro 260 CPU magja van egy Adreno 610-es GPU társaságában.

A kijelzője a házzal egyetemben nagyobb, 5 hüvelykes, 1280×720 pixel felbontású, szintén 60 hertzes és ezúttal már 64GB tárhely áll rendelkezésre. A Sony ezúttal csak 23 órányi lejátszási időt ígér, így kevesebb ideig használható, mint az A300-as.

Mindkét modell rendelkezik az S-Master HX digitális erősítő csippel, ami támogatja a Sony NativeDSD formátumát. A Sony DSEE Ultimate technológiája felskálázza a hangot a mesterséges intelligencia segítségével, ráadásul az autentikus élmény elérésének érdekében még zajokat is hozzáadhatunk a felvételhez.

A Walkmanek februárban érkeznek Japánba, de kaphatóak lesznek az Egyesült Királyságban és Európában is.

Hirdetés
FORRÁSArsTechnica
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.