Hirdetés

Jó rég volt már 2007, amikor bemutatták: ma 16 éves lett az iPhone, ami megváltoztatta az ember és az internet kapcsolatát.

2007-ben az internet és annak használata teljesen másképp nézett ki: a leginkább mobil eszközök a laptopok, PDA-k, kezdetleges interneteléréssel rendelkező, valamelyest okos(abb) telefonok voltak, az iPhone azonban kétségtelenül változtatott ezen, elindította az okostelefonok elterjedését.

16 éves lett az iPhone

Annak idején Steve Jobs még úgy fogalmazott a MacWorld színpadán, hogy egy vadonatúj terméket mutatnak ma be, ami egy szélesvásznú érintőkijelzővel rendelkező iPod, egy forradalmi mobiltelefon és egy áttörést hozó internet kommunikátor.

Azóta már iPod sincs, tavaly nyugalmazták az utolsó modellt, és az internet is teljesen átalakult, az emberek nagy része már mobilról netezik, háttérbe szorultak a személyi számítógépek.

Az iPhone a vállalat fontos bevételi forrása, kb. 42 milliárd dollárt hoz a mobil, többet mint az iPad, a Mac és a hordozható kütyük együttesen.

Elkaszálták az iPhone SE-t?

Nektek melyik volt az első okostelefonotok?

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.