Hirdetés

Túl nehéz a Vision Pro néhány felhasználónak, a pletykák szerint az Apple dolgozik a probléma megoldásán.

Mark Gurman a Power On hírlevelében számolt be róla, hogy a jelenlegi modell majdnem fél kilót nyom, ami néhányak számára nehéznek bizonyul, még rövid használat esetén is kellemetlenséget okoz.

Túl nehéz a Vision Pro néhány felhasználónak a pletykák szerint - vizuális keresés

Jelenleg az Apple már nem sokat tud tenni a súlycsökkentés érdekében, hiszen az eszköz a tesztelés utolsó fázisaiban van, a vállalat azonban gondolkozik egy fejtetőre helyezhető pánt hozzáadásán, aminek köszönhetően egyenletesebb lenne a súlyeloszlás, a későbbi modellek esetében pedig komolyan foglalkoznának a problémával.

A vállalat azon is dolgozik a pletykák alapján, hogy a szemüvegesek számára elérhetőbbé tegye a következő verziókat. A mostani Vision Prót szemüveggel nem lehet használni, a felhasználónak mágneses dioptriás lencséket kell felhelyeznie, ami nem a legegyszerűbb folyamat.

Ennek megoldására az Apple előre felhelyezett lencsékkel kínálhatja a későbbiekben érkező headseteket, ez viszont akkor lehet probléma, hogyha a felhasználó látása változik vagy meg akarja osztani az eszközt másokkal.

Gurman szerint az almás cég folytathatja az AR szemüveg projektjét is, ennek fejlesztése azonban a Vision Pro sikerétől függhet.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.