Az LG nem szokta titkolni, hogy milyen készüléket készül bemutatni, míg más gyártók a bemutató pillanatáig titkolják az elnevezést, addig az LG már most elárulta, hogy a február végi Mobile World Congress kiállításon az LG G8 ThinQ-t fogja bemutatni.

Ez nem minden, ugyanis egy nemrég érkezett sajtóközleményben azt is elárulták, hogy az Infineonnal együttműködve a készülék előlapjára egy TOF, azaz Time of Flight kamerát fognak tenni.

Elsőként a Honor View20 hátlapjára került ilyen kamera és abban különbözik az eddig megszokottaktól, hogy itt van egy beépített fényforrás, ami infravörös fényt vetít és ahogy ez visszaverődik a kamera előtt lévő tárgyakról vagy arcról, sokkal jobb mélységérzékelést tesz lehetővé.

A TOF kamera előnyei közé sorolható az is, hogy csökkenti az alkalmazásprocesszor működési idejét, ezáltal pedig az energiafelhasználást is, valamint a fejlett 3D-s érzékelésének köszönhetően hatékonyabb lesz kiterjesztett és virtuális valóság alkalmazások esetében is.

„Az LG célja, hogy valódi értéket nyújtson a mobilfelhasználóknak. A kezdetektől fogva úgy terveztük, hogy legújabb zászlóshajó készülékünk már a ToF technológiát fogja használni. Így a felhasználóknak egyedi és biztonságos azonosítást kínálunk a kamera képességeinek feláldozása nélkül. A ToF technológiával felvértezett LG G8 ThinQ ideális választás lesz azok számára, akik páratlan kamerás képességeket kínáló felsőkategóriás telefont keresnek.” – mondta Chang Ma, az LG mobilüzletágának szenior alelnöke.

Az LG G8 ThinQ február 24-én fog bemutatkozni, a rendezvényről pedig mi is tudósítunk.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.