Az LG még korábban azzal a szlogennel reklámozta az érkező G8 ThinQ-t, hogy “Goodbye Touch”. Nos, most már értjük, hogy miről is van szó, bemutatkozott az LG G8 ThinQ.

A telefont háromféleképp lehet biometrikusan feloldani: Hand ID, arcfelismerés és ujjlenyomat-olvasó. A készülék előlapján van egy 8 MP-es szelfikamera és egy Time of Flight (ToF) egység, amit a vállalat Z Kamerának hív. Ez a kamera képes arra, hogy letérképezze a tenyerünk egyedi vénahálózatát, így ha beregisztrálod a tenyered, akkor ezzel is feloldható a telefon, egyszerűen a kamera elé kell tartani (bár nem tudom, hogy ez miben kényelmesebb az arcfelismerésnél, esetleg asztalon lehet hasznos, ha nem akarsz ráhajolni a telefonra).

Ezenkívül különböző gesztusokat hajthatunk végre, hasonlóan a régebbi Galaxy S-szériás mobilokhoz a telefon előtt kell legyezni, hangerőt “tekerni”, jobbra legyintéssel fel tudjuk venni az érkező hívásokat, illetve képernyőképet is készíthetünk ilyen módon.

Az LG G8 ThinQ egy 6,1 hüvelykes, HDR10-es támogatottsággal rendelkező, valamint FHD+ felbontású OLED kijelzőt kapott, a teljesítményért pedig a legújabb Qualcomm Snapdragon 855 SoC felel. A készülék 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kapott, az akkumulátor pedig 3500 mAh kapacitású lett, utóbbit USB Type-C porton keresztül, Quick Charge 3.0-val tudjuk tölteni.

Régiótól eltérően van duál és tripla hátlapi kamerás modell is

A hátlapi duál kamerarendszer egyike 12 MP-es (78 fok), a másik pedig egy 16 MP-es (107 fok), széleslátószögű kamera, a hátlapot Gorilla Glass 6, az előlapot pedig Gorilla Glass 5-ös üveg védi, valamint hasonlóan az LG V50-hez, ez a telefon is IP68 szerint vízálló és a MIL-STD 810G katonai szabványnak is megfelel.

A sajtótájékoztató során ennyi információt tudtunk meg a készülékről, sajnos megjelenési dátumról és árról nem szólt a fáma, ezt majd a későbbiek folyamán fogják közzétenni.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.