Bocsi a késdelemért, de nagyon húzósak ezek a napok. Kezdek az elején, mivel indulás óta ez az első blog poszt. Szombaton este 20 órakor indultunk hárman, Laci, Döme, és én. Laci és Döme Kecskemétről érkezett a reptérre, én Pécsről. 20 órakor indultunk, ehhez képest Laci és Döme már 16:45-kor koptatta a reptéri várakozó székeit 🙂

20160220_194710

A gép időben indult, a reptéren is minden oké volt, azon kívül hogy a bőröndfeladásánál a pult mögé egy olyan hölgyet ültettek, aki képtelen volt kezelni a rendszert. A biztonsági ellenőrzésen pedig valaki ott felejtett egy iPhone 6-os okostelefont, de gondoltuk tisztességesek leszünk, és nem tettük rá kezünket. Reptéren már találkoztunk ismerősökkel, akik szintén az MWC-re mentek. Volt egy kis turbolancia, de a végén még 15 perccel hamarabb is szálltunk le. Köszi Ryanair!

Minden városban logikusan úgy van kitalálva a metro jegyrendszer, hogy ha az ember napijegyet vesz, akkor az 24 óráig érvényes. Kivéve Barcelonában, amit mi nem tudtunk. Úgyhogy szombat éjjel 23 órakor sikeresen megvettünk egy napijegyet, amit természetesen vasárnap reggel már nem tudtunk használni.

20160220_235436

Egy lakást foglaltam az Airbnb-n keresztül a Mercat Nou metrómegállóhoz közel. Innen kb 20 perc metrózásnyira van az MWC. A lakáshoz szombat 24 órakor értünk. A házigazda kedvesen fogadott gyümölcsökkel, és rostos ananászlével. Tök jó a lakás, fűtés is van! Ez azért nagy dolog, mert a tavalyi lakásunkban nem volt fűtés egyáltalán, és majdnem megfagytunk a 17 fokban. 2-ig még pakolgattunk, írogattunk, fürödtünk, és utána a kiérdemelt alvás.

20160220_235424

Vasárnap 9-kor már talpon voltunk, hogy nekilássunk a munkának. Mindannyian éhesen keltünk. Aztán szembesültünk azzal a ténnyel, hogy az összes környező bolt zárva van, mivel vasárnap van. Hidegvíz. Ekkor találtuk ki, hogy rendben, akkor az utcán lévő narancsfákról szakítunk majd. Végülis összekapartuk ami maradt tegnapról, és azt eszegettük. Nem tudtuk, hogy fogjuk túlélni az estét.. (Valószínűleg pizzát rendeltünk volna egyébként) 11:40-ig tudtunk írni, mivel indulni kellett az LG sajtótájékoztatóra. Az LG brutál jól megszervezte. Tényleg, le a kalappal. Ilyen szintű profizmust még nem láttam. Ott kezdődött az egész, hogy küldtek egy e-mailt amiben szerepelt a meghívó egy linkkel és egy jelszóval karöltve. Ha rámentem a linkre és megadtam a jelszót, utána egy űrlapot kellett kitöltenem. Ez volt a regisztráció. A regisztráció után kaptam egy 3 oldalas e-mailt mindenféle vonalkódokkal, képekkel, koordinátákkal, még az is meg volt szabva hogy hány kilós táskát vihetek magammal a rendezvényre. Hab a tortán, hogy az LG volt olyan kedves, és szerződött egy buszos céggel, így 10 percenként mentek 50 személyes full extrás buszok az MWC-től az LG G5 bemutatójának helyszínére és vissza. Mindenhol segítőkész, kedves fiatalember és hölgy volt.

IMG_7367

A rendezvény egy kis fogadással kezdődött. Mindenféle ital, macaron, baugettek, és miegymás. 12:30-kor nyitották meg a kapuit az előadóteremnek. Szerencsére még időben odaértünk, így a legeslegelső sorból élveztük a show-t. Kezdésig egy DJ szórakoztatta a népet. Már érkezéskor nyomtunk egy speedtestet, 7 Mbit/s. Egész jó, gondoltuk. Aztán kezdéskor több száz újságíró csatlakozott a hálózatra, így a rendszer feladta a szolgálatot. Ezért sem tudtunk jelentkezni. Maga a bemutató is nagyon jól telt. A bemutató után berendeztek két csarnokot az új LG G5-ökkel és kiegészítőivel. Miközben barátkoztunk az új készülékekkel, csinos pincérhölgyek jöttek, és szolgálták fel a süteményeket/gyümölcsöket/szendvicseket/mini-burgereket és italokat. Tényleg le a kalappal, 10/10. Körülbelül 15:50-kor hagytuk ott a G5 Day-t és indultunk vissza az LG busszal az MWC-re. Ott felvettük jegyeinket, hiszen holnap kezdődik hivatalosan az MWC.

20160221_163304

Volt 16:45 óra. 18 órakor nyitották meg a Samsung Unpacked kapuit, ami 1 órányi metrózásra van. A Samsung nem szervezett semmiféle buszt vagy ilyesmit, ha mész mész, ha nem nem. Nem érdeklik őket. 6-ra ott is voltunk, hatalmas sor mindenhol. Sikerült szerencsésen rossz sorba állnunk, a normál vendégek közé álltunk, közben mi sajtósok vagyunk. Mire eljutottunk volna a bejárathoz, tudatosult hogy sort kell váltanunk. Ismét sorban állás. Elfoglaltuk a helyeinket bent, egész jó helyre kerültünk itt is. Középen volt a porond, és körbe székek. Minden széken volt egy Gear VR, amin az 1 órás bemutató alatt kb 1.5 percnyi demó anyagot játszottak. Érdemes volt ezért mindent beüzemelni. Az este sztárvendé Mark Zuckerberg volt.

SAMSUNG CSC

20160221_195318

 

A Samsung bemutatója nem volt rossz, de igazából semmi extra. Többet vártunk. Viszont kárpótolt, hogy a bemutató végén, minden meghívott egy ingyen Gear VR-ral lett gazdagabb. A Gear VR-t sajnos csak Samsung készülékekkel lehet használni, ami csak Dömének van. Úgyhogy 2db Gear VR-ra várjuk a legjobb ajánlatot 🙂 A végén itt is meg lehetett ismerkedni a készülékkel, kicsit videóztunk, aztán 21 órakor leléptünk. Ismét 1 óra metrózás a lakásig, hulla fáradtan, 8km séta után.

20160221_221728

Csodával határos módon találtunk egy kis boltot, ami nyitva volt 22 órakor vasárnap. Vettünk kenyeret, felvágottat, sajtot, vajat, vizet, és mindent ami kell. Megmentett a bolt az éhen halástól. Köszönjük supermercat nou! 22 óra óta folyamatosan dolgozunk, most 00:45 van, de ti csak délelőtt olvassátok ezt a cikket.

Hétfőn reggel 7-kor kellene kelni a Sony sajtó miatt, meglátjuk hogy összejön -e. Aztán elkezdjük járni az MWC-t. Garantáltan jelentkezünk még.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.