Hirdetés

Szuper telefotó kamerával újíthat az iPhone 16 Pro Max, a népszerű kínai, általában beváló jóslatokat közlő szivárogtató, a Digital Chat Station szerint.

A pletyka úgy véli, hogy az iPhone 16 Pro Max egy szuper telefotó periszkóp kamerával jöhet, a fókusztávolság 300 mm felett lehet, ami az iPhone 14 Pro Max 77 mm-es fókusztávolságához képest jelentős növekedés, bár ebben a mobilban nem is periszkóp, hanem zoom kamera van.

Szuper telefotó kamerával újíthat az iPhone 16 Pro Max - illusztráció

Míg az iPhone 16 Pro Max csak 2024 szeptemberére várható, addig idén ősszel érkezik az iPhone 15 Pro Max, vele együtt pedig a pletykák szerint megérkezhet a periszkóp kamera is, az iPhone 16 Pro pedig egy évvel később szintén kaphat periszkóp kamerát, csak éppen nem a szuper telefotó egységet.

Valószínűleg az iPhone 16 Pro az iPhone 15 Pro Max periszkóp kameráját örökli meg, az iPhone 16 Pro Max pedig egy jobb, továbbfejlesztett kamerarendszert hoz el.

Szuper telefotó kamerákat általában természetfotósok és sportfelvételek készítői használnak, azonban portréfotózáshoz sem rosszak, hiszen a kép készítője elég távol tud menni a fotóalanytól.

A forrás szerint a főkamera az iPhone 14 Pro Max 1/1.28 hüvelykes szenzorjához képest képest egy 12%-kal nagyobb, 1/1.14 hüvelykes szenzort kap. Közben az iPhone 15 Pro Max főkamerája öröklődhet a tavalyi iPhone 14 Pro Maxból, legalábbis ezt pletykálják mostanában.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.