A Xiaomi a mai sajtóeseményén leleplezte Mi MIX Alpha-t.

A korábban kikerült promó képek alapján az újságírók egy része egy hajlítható kijelzős készülékre tippelt, a kész termék viszont egészen más lett. A készülék oldalára teljesen ráolvadó kijelző viszont továbbra is érdekes ötletnek tűnik.

Xiaomi Mi MIX AlphaEgészen elképesztő módon néz ki a koncepciómobil a valóságban. Az előlap és a hátlap jelentős részét is elfoglalja a kijelző, ezzel futurisztikus megjelenést kölcsönözve a kélszüléknek. A Qualcomm Snapdragon 855+ lapkakészlete, 12 GB memória és 512 GB tárhely van az Alpha-ban, amivel szinte minden körülmény között folyékony működést képes nyújtani a mobil papíron. Mivel egyelőre nem tömeggyártásra szánt termékről beszélünk, így érdemes a dolgokat  feltételes  módba  tenni.A Samsunggal közösen fejlesztett a Xiaomi egy 108 megapixeles szenzort, melyet egy 20 megapixeles ultra széles-látószögű és egy 12 megapixeles telefotó lencsével egészítettek ki a kamerában.

A hajlított kijelző AMOLED technológiájú a pontos felbontásról nem osztottak meg információt. Már két éve tart a fejlesztése és az egész felületen szenzorok segítenek, hogy kézbe fogva ne történjen véletlen érintésbevitel.

A MIUI 11 intelligens módon kezeli ezt az óriási felületet, alkalmazásokat rakhatunk ki a hátsó felületre, a térerő, idő, értesítések a mobil oldalán jelenhetnek meg. Töltés közben az egész készüléktest feketébe borul, animáció mutatja hány százalékon tart a töltés. Az akkumulátor 4050 milliamperóra kapacitását 40 wattal tudjuk tölteni. Hagyományos beszédhangszórót nem kapunk, kijelző rezgéses technológiával képzi a hangokat.

Az eddigi legdrágább Xiaomi készülékről beszélhetünk, a decemberi start után 2800 dollár vagyis körülbelül 855 ezer forintot kérnek majd el érte Kínában. Ez egy koncepció készülék,  így valószínűleg korlátozott példányszám kerül majd legyártásra.  A Xiaomi a Mi MIX Alpha-ba mindent belerakott, amivel jelen pillanatban rendelkezik.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan teljesített az előző generációs Mi MIX Laci kezei között, tekintsétek meg az alábbi videót!

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!