A Sony arra a lépésre szánta el magát, hogy felhagy az elektronikus könyvolvasók gyártásával, és fejlesztésével, mert nem tudja tartani a versenyt az e-könyv piacot 90 százalékban birtokló Amazon Kindle készülékekkel. A vállalat elmondása szerint az utolsó forgalmazott készülék a Sony PRS-T3 olvasó lesz, és amint ez a készülék kifutott, a japán konszern kivonul a piacról. A döntés mögött az is állhat, hogy az elektronikus könyvolvasók nem tudnak lépést tartani az okostelefonok és a táblagépek térhódításával. A Sony nemrég adta el a VAIO üzletágat is, és a jövőben önállósítani szeretné a televíziókkal foglalkozó divízióját. Nem a japán vállalat az egyetlen, aki kihátrál az e-könyvek piacáról- A Nook-ot gyártó Barnes and Noble a nyár folyamán jelentette be, hogy a Samsunggal karöltve inkább a tablet-piacra szeretnének betörni.

A Sony ettől függetlenül, a 13 hüvelyk méretű, Digital Paper készülékét forgalmazni, és fejleszteni is fogja az e-könyv-piacról való kivonulást köetően is. A Digital Papert kifejezetten professzionális felhasználóknak, és tanulóknak hozták létre, ami nem csak könyvolvasó- funkcióval bír, hanem egy stylus segítségével jegyzetfüzetté alakíthatjuk a készüléket. A Digital Paper ára elég borsos- 1100 amerikai dollár, átszámítva kb. 240000 forint. A Digital Paper az úgynevezett Mobius technológiát használja, 1600×1200-as felbontással rendelkezik, a kontrasztaránya 10:1, és 16 árnyalatot képes megjeleníteni.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.