Hirdetés

Laboratóriumból kiszabadulva egy óriási, nyálkás lénnyel minden nekünk támadó bátor jelentkezővel végeznünk kell. A Slime 3K: Rise Against Despot kellemes időtöltésnek bizonyult.

A Konfa Games franchise-ának harmadik felvonása korai hozzáférés formájában mutatkozik be. A rogue-like elemekkel megspékelt Slime 3K: Rise Against Despot című 2D-s akciólövölde a 2022-es Despot’s Game és a 2018-as Despotism 3K világában játszódik, és az utóbbi két megjelenéshez képest egy igencsak lényeges szempontból történt egy apró változás. A nyúlfarknyi, disztópikus világban játszódó sztori szerint egy balul elsült laboratóriumi kísérlet folytán kiszabadul a cellájából egy hatalmas zöld teremtmény. Nem igazán szimpatizál azzal ahogyan korábban bántak vele, ezért fegyvert ragad, hogy végezzen az életét megkeserítő emberekkel.

Igen, a kesztyűt ezúttal alapvetően jövőbeli társadalmunk lényei ellenében vesszük fel, akik változatos képességekkel, sereggel felérő hordák társaságában keserítik meg szabadulásunkat. De nem ők az egyetlenek, akiknek gömböc főszereplőkre fáj a foguk, ugyanis más különös, de ugyanakkor jóval nagyobb erőfitogtatásra képes egyedek is nekünk rondíthatnak. Jelenleg 9 pályán zúdíthatunk valamennyiükre golyózáport és a dolog pikantériája, hogy a lövésünk és egyéb támadási talentumaink teljesen automatizáltan működnek.

Mielőtt pánikba esne a kedves olvasó, hogy számos töltény így kárba vész, megnyugtatnám, hogy már az első másodperctől fogva csekély erre az esély vagy legalábbis nagyon ritka az olyan terület, ahol ne bukkanna fel valamilyen ádáz rosszakarónk. Ezért egy lövés jellemzően célba is talál, s a töltények fura módon még a falon keresztül is áthaladnak. Ha a találat a nemeziseink életének elmúlásával jár, akkor pénz a jussunk, illetve a képernyő alsó fetáján lévő sárga csík növekszik, ami tesztalanyunk műfajára jellemzően szintlépéshez vezet. Ilyenkor előbukkan a semmiből egy automata, melybe bele kell vezetnünk antihősünket.

A megjelenő ablakon a kellő mennyiségben felhalmozott tőke ellenében többféle mordály közül mazsolázhatunk és bevásárlás után egyszerre akár 10 eltérő típus lehet nálunk. Ám a „boltban”, amit egyébként zseton fejében fejleszthetünk a hatékonyabb fegyverek vásárlása érdekében, megszabadulhatunk a már elavult eszközöktől, amire ugyebár főleg helyhiány/csere miatt kerülhet sor. Az emberiség ritkítását folytatva egyéb masinák is egészen gyakorta felbukkannak időről-időre: ilyen például az életerőnövelő-, a közlekedésünket rövid ideig 15%-kal gyorsító- és a detonációs gép.

Az első kettőt nem különösebben érdemes kommentálni, viszont az egyre növekvő rajzás miatt javallott akkor robbantanunk, amikor óriási slamasztikában vagyunk. Szerencsére ezek a szerkezetek felbukkanásukat követően végig rendelkezésünkre állnak addig, amíg fel nem szerezzük azokat, tehát nem érdemes a megkaparintásuk miatt szívrohamot kapnunk. A szintek egyébként úgy érnek véget, ha letelik a monitorunkon lévő visszaszámláló: ekkor megjelenik egy bazi nagy szörnyeteg, akit a humanoidok végső elkeseredtetésükben szabadítanak ránk. Természetesen nincs más dolgunk, minthogy megleckéztessük a bestiát.

A Slime 3K: Rise Against Despot minimalista játéknak mondható és ez a látványvilágából is klasszul kivehető, azonban ennek ellenére rendesen megspékelték tartalommal, s arra kiválóan alkalmas, hogy néhanapján unaloműzésként elszórakoztasson. A jelenlegi 5 eurós vételárat ennek tudatában simán megéri, főleg, hogy legkésőbb a végső megjelenés apropóján bővíteni fogják a már meglévő repertoárt.

Pontszám: 6/10
Fejlesztő:
Konfa Games
Kiadó:
tinyBuild
Platform:
PC

Hirdetés