A játék szeptember 30-án jelent meg PC-re, de minden más platformra is elérhető, így mindenki élvezheti. És valóban élvezheti, mert nagyon jól sikerült játékról van szó!

 A játékot magát a Monolith készítette és a Warner Bros. adta ki. Rengeteg forrásból merítettek a játék készítésekor, ez alatt azt értem, hogy olyan, mintha a játékot az Assassin’s Creed-ből és a Batman-ből gyúrták volna össze. Ezt hallva unalmas játékra számítanánk, de nem az. A történet egyedi és élvezhető! A Shadow of Mordor története valahol A Hobbit és A Gyűrűk Ura trilógia eseményei között játszódik.

A játék főhőse Talion, aki a Fekete Kapu őre, egyik nap még boldog a családjával, a következőn már Szauron szolgái lemészárolja őket ( a feleségét és a fiát is és magát Taliont is ), azonban Talion valamiért nem halt meg, hanem a valós és a szellemvilág között ragadt. Ekkor megjelenik egy szellem, akiről a játék előrehaladtával tudunk meg mindent, hogy ki ő, mi a célja, de a végén kiderül, hogy ő [spoiler]Celebrimbor, a másodkor legkiválóbb tündekovácsa, aki a hatalom gyűrűit kovácsolta és akit Szauron becsapott és a szolgájává akart tenni.[/spoiler]

Talion célja, hogy megtalálja családja gyilkosát és ő is csatlakozzon hozzájuk. Mivel megátkozták őt, nem tud meghalni… később kiderül, hogy [spoiler]Celebrimbor választotta őt ki, mivel ő is bosszút akar állni Szauronon, amiért átverte őt, és Talion az ő porhüvelye, őt használta fel a bosszúra. [/spoiler]

A játék során váltogathatunk Talion és a szellem között. Talionnak van egy hosszú kardja, illetve egy törött kard, ami tőrként használható. A szellem fegyvere az íja, könnyedén levadászhatjuk vele az orkokat.

A történeti szál mellett, amit magatoknak kell felderíteni és ami mellesleg az utóbbi idők egyik legizgalmasabb játékmenete szerintem, essen pár szó, hogy mit kell csinálnunk. Van egy úgynevezett “Sauron’s Army”, egy ranglétra, ahol a csúcson 5 “Warchief” áll, alatta pedig a szolgáik. Őket kell megtalálnunk és megölni, hogy ezzel is csökkentsük Szauron seregét. A főellenség a játékban a “Black Hand of Sauron” nevet viseli, lent láthattok róla egy képet, ő ölte meg Taliont és a családját…

Vannak jelentéktelenebb és jelentősebb mellékszereplők, a jelentősebbek, mint Queen Marven, Torvin a törp, Ratbag az ork, és milyen Gyűrűk Ura játék lenne, ha nem lenne benne Gollam 🙂 Nagyon részletesen kidolgozták a karakterét, mintha a filmet néztem volna. [spoiler]A szellem kilétének kiderítésében[/spoiler] nagyon fontos szerepe van Gollamnak és Torvinnak is.

A játék során az egyik legizgalmasabb dolog, amikor kiderül, hogy milyen kapcsolatban áll a szellem Szauronnal, az valami fantasztikus!

Ugye a másodkorban Szaruon tünde alakot öltött fel, amikor átverte a tündéket és elkészítette a hatalom gyűrűit, amikor elpusztult Númenor szigete, akkor farkas formájában létezett, és mivel háromszor ölthet alakot, a harmadik már a vaspáncélos alak, amit már nagyon jól ismerünk, illetve utána a vörösen izzó szem.

A játék során különféle szörnyekkel kell Talionnak megvívnia, mint például Caragorokkal, Graugokkal, különféle undormány orkokkal. Ami igazán egyedi a Shadow of Mordor-ban, hogy minden Warchiefnek és alattvalójának külön személyiséget alkottak, ez igazán élvezhetővé teszi a játékot, látszik, hogy odafigyeltek a részletekre is!

 A játék nem egyhangú, tele van csavarokkal, mindig izgalmas, de körülbelül 15 óra alatt kijátszható ( kevesebb idő alatt is, ha nem viszel mellékküldetéseket ).

Tovább emeli a játékélményt, hogy fejleszthetjük karakterünk képességeit, a fegyverekre rakhatunk rúnákat, ezáltal erősebbek lesznek…

Vélemény:

A játék végtelenül kidolgozott, minden karakternek tudjuk a sztoriját, tudjuk mi lett vele, Talion sorsa azonban nem derül ki, így egy kis izgatottság is marad bennünk, nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e folytatása a játéknak, mély nyomot hagyott bennem, talán idén szerintem az egyik legjobb játék, amivel játszottam. A grafika eszméletlen jó, nem csoda, hogy elvileg 4GB-os videókártyával fut maximális részletességgel, a történet izgalmas, a figyelem sose lankad, nagy területeket járhatunk be, bestiákat lovagolhatunk meg, és azt nem is árulom el, hogy hogyan győztük le az ellenséget, ha megtetszett a játék, akkor elérhető az összes platformra, ideje beszerezni 🙂

További képek a játékmenetből:

Akit érdekel, itt egy trailer is a játékról:

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.