Hirdetés

Ilyennel sem minden nap találkozni: sebezhetőségnek nyilvánítottak egy 1989-es videóklipet, ami látszólag ártalmatlan, valójában azonban sok fejfájást tud okozni.

A 2005-ös laptopok merevlemezeinek működésében okoz zavart, súlyosabb esetben akár tönkre is mehetnek tőle, ezért sebezhetőségnek nyilvánítottak egy 1989-es videóklipet.

Sebezhetőségnek nyilvánítottak egy 1989-es videóklipet

Léteznek olyan sebezhetőségek, amelyekről nem is gondolnánk, hogy azok lehetnek. Pár éve az Androidban láthattunk ilyesmit, amikor összeomlott a rendszer egy bizonyos háttérkép beállításakor.

Kiderült, hogy Janet Jackson Rhythm Nation című száma úgy rezonál, hogy az akadályozza a 2005-ös laptopok merevlemezeinek működését és kárt is tehet bennük. Sőt, olyan is előfordult, hogy a zenét lejátszó laptop melletti másik gép is összeomlott.

A problémát az okozza, hogy a számban előfordul egy olyan rész, ahol a zene ugyanazon a frekvencián szól, mint amelyen az 5400 RPM-es merevlemezek rezonálnak.

Az anomália meg is kapta a CVE-2022-38392 számot, mint szolgáltatásmegtagadásos támadás.

Ti tapasztaltatok ehhez hasonló furcsa jelenséget?

A borítóképet Gordon Cowie készítette, forrása: Unsplash

Hirdetés
FORRÁSBleepingComputer
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.