Donald Trump volt amerikai elnök szerdán jelentette be a hírt, miszerint elindítja saját közösségi média platformját a Truth Socialt, legalábbis a Trump Media and Technology Group sajtóközleményében ez áll.

Trump új közösségi hálója először béta verzióban fog megjelenni novemberben, amelyhez meghívóval lehet csatlakozni. (Emlékeztek az iWiW-re?) A nemzetközi megjelenést 2022. első negyedévére tervezik.

A volt elnök azért hozta létre a rivális platformot, mert a közelmúltban megannyi közösségi oldalról kitiltották. Többek között a Twitter, Facebook és a Youtube is bannolta vagy felfüggesztette Trump profilját, mert az sértette a szabályzatukat a január 6-i támadások után.

“Megalkottam a TRUTH Socialt és a TMTG-t, hogy fellépjen a nagy tech cégek önkényuralma ellen. Egy olyan világban élünk, ahol a tálibok jelen lehetnek a Twitteren, de a kedvenc amerikai elnöködet elnémították.” – nyilatkozta Trump.

Azt mondta, a vállalat fő célja, hogy riválisa legyen a liberális média konzorciumának és visszavágjon a nagy tech cégeknek.

Hirdetés
FORRÁSTechCrunch