Hirdetés

Rossz hírt kaptak a Samsung Galaxy Watch tulajok, a gyártó pár évvel ezelőtti WearOS-re váltásának hátrányát nemsokára megérzik azok, akik 2020-ban vagy korábban vásároltak Samsung okosórát.

A változások a Tizen rendszert futtató órákat (a Galaxy Watch-tól a Galaxy Watch 3-ig, beleértve a korábbi, Galaxy Watch Active modelleket is) érintik. 2024. szeptember 30-tól nem tudnak fizetős alkalmazásokat vásárolni a felhasználók, 2025. május 31. után pedig már az ingyenes applikációk sem lesznek letölthetőek az órára.

Rossz hírt kaptak a Samsung Galaxy Watch tulajok - illusztráció

A letöltött alkalmazások továbbra is elérhetőek lesznek, amennyiben az alkalmazás fejlesztője biztosítja a működést a későbbiek során is, de valószínűleg frissítésekre nem érdemes számítani.

Az utolsó tizenes modell a 2020-as Galaxy Watch3 volt, az órára legutóbb tavaly decemberben érkezett frissítés, ami új óralapokat hozott.

A Galaxy Watch4 és a nála újabb Samsung órák nem érintettek az alkalmazások letölthetőségének megszűnésében, a gyártó újabb órái már Google WearOS rendszerrel érkeznek.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.