Hirdetés

A legutóbbi pletyka arról, hogy a Samsung áttérne a Wear OS rendszerű okosórákhoz 2018-ban látott napvilágot, amikor egy alkalmazott kezén ezen rendszert futtató okosórát véltek felfedezni a Tizen helyett. Azóta ebből semmit sem láttunk, a Samsung maradt a házon belüli szoftvernél (ami mellesleg az egyik legjobb rendszerré nőtte ki magát).

Tizen és Wear OS egymás mellett

Múlt hónapban azonban egy megbízhatónak vélhető szivárgás szerint a gyártó tényleg meglépi a Google rendszerére való átállást és azóta egyéb erre utaló bizonyíték is napvilágra került. Ezek közül az egyik, hogy a Galaxy Wear alkalmazást lebontva egy új „water” fedőnevű plugin található, ami feltételezhetően egy Wear OS kompatibilitást szolgáló réteg. Emellett van egy „newos” plugin is, ami szintén az új operációs rendszerre utalhat.

Galay Watch 3

A kód megemlíti emellett a „merlo”-t is, ami a Galaxy Watch Active3 és 4, valamint a Watch 4 lapkakészletét festi előre, illetve az előreláthatóan 40/41 valamint 44/45mm-es méreteket.

Az, hogy a Samsung teljes mértékben átáll-e a Wear OS-re vagy pedig kiad egy ezen rendszert futtató szériát és a többi modell megmarad a Tizennél egyenlőre nem tisztázott, de később ez is biztosan kiderül.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Tomi
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.