Hirdetés

Tegnap érkezett a hír, hogy az Oppo éppen a Find X nevű készülékének 10 GB RAM-mal felszerelt kiadásán dolgozik. A TENAA-n megjelent specifikációs lista megerősíti ezt a feltételezést, hiszen látható rajta a 10 GB RAM, amihez 256 GB tárhely párosul.

Egyúttal napvilágot látott az AnTuTu Benchmark tesztjén elért pontszáma is, „csak” 271362 pontot tudott bezsebelni. Mivel a telefon még a tervezési fázisban van, elképzelhető, hogy a végleges termék ennél jóval magasabb számokat fog produkálni.

Jelenleg az Oppo Find X 8 GB RAM-mal és mellé 128 vagy 256 GB tárhellyel választható. Nem valószínű, hogy teljesítményt tekintve az új eszköz jobban fog muzsikálni, főleg, hogy a RAM méretén kívül gyakorlatilag semmi sem változik. Marad például a 6,42 hüvelykes AMOLED kijelző 2340×1080 pixeles felbontással és 19,5:9 képaránnyal.

A készülék érdekessége, hogy a kamera és a 3D arcszkenner egy, a használatkor előbukkanó szerkezetbe van beépítve. Az Oppónál egyébként azt vallják, hogy az arcfelismerős azonosítás hússzor biztonságosabb, mint az ujjlenyomat-olvasók.

A telefont Snapdragon 845 hajtja, Adreno 630-as grafikus gyorsítóval megspékelve. A hátlapon 16+20 megapixeles duál kamerát találunk, melyek optikai képstabilizátorral és a mesterséges intelligencia funkcióival is fel vannak szerelve.

Szoftvert tekintve a ColorOS 5.1-es verziója fut rajta, az energiát pedig egy 3730 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. Reméljük, hogy az új mobil is az Oppo töltési-rendszerével, a SuperVOOC-kal kerül majd a boltokba.

A jelenleg forgalomban lévő 8GB/128GB-os modell körülbelül 210.000 forintnyi jüanért kapható, míg a 256 GB-os kiadás 250.000 Ft-ot kóstál. Az új verzió várhatón 7999¥-ba (~330.000 forint) fog kerülni. Egyelőre azonban még várnunk kell arra, hogy az Oppo egyáltalán bejelentse a készüléket.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Drevenyák Dávid
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.