​Egy nagyon kedves olvasónknak/nézőnknek sikerült beszereznie egy limitált kiadású OnePlus 5T Star Wars The Last Jedi okostelefont.

Ez a készülék annyira limitált volt, hogy tán Magyarországról nem is lehetett rendelni, ezúton is köszönjük Ádámnak, hogy megnézhettük a készüléket! A OnePlus 5T-t már korábban teszteltük, ezt ITT megnézhetitek.
A doboz elején egy eléggé feltűnő Star Wars felirat található és a sarokban egy szolid OnePlus logó. Az oldaláról már tudható, hogy ez egy OnePlus 5T készülék, illetve az aljáról az is kiderül, hogy egy Sandstone White színű, 128 GB-os modell lapul benne. A doboz matt felülete egyébként nagyon esztétikus, kellemes tapintású. Felemelve a fedőt egyből a a telefon fogad minket teljes pompájában. Tovább boncolva a dobozt tartozékként megkapjuk a szokásos Dash Charge adaptert és USB Type-C adatkábelt, viszont jön hozzá egy Kylo Ren maszkját ábrázoló, szélein rugalmas, hátulján kemény tok, alatta a használati útmutató és a sim kiszedő tű. A történet itt nem ér véget, ugyanis van még egy része a doboznak. Mivel ez egy gyűjtői darab, ezért megkértek rá, hogy ne bontsuk ki, természetesen ezt tiszteletben is tartjuk, de tudjuk, hogy mi lapul benne, így erről még lesz később szó.

A OnePlus egyébként január 9-én tette elérhetővé Sandstone White árnyalatot az eddigi Midnight Black mellett, viszont ez csak a 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel felszerelt változatnál érhető el és a Star Wars különkiadás is ebben a kiszerelésben érkezik. Ez a modell egyébként teljesen megegyezik specifikációiban a sima OnePlus 5T-vel, tehát egy 5,9 hüvelykes, 18:9-es képarányú, FHD felbontású Optic AMOLED kijelző található az előlapon, a teljesítményről egy Snapdragon 835-ös rendszerchip gondoskodik, az előlapi kamera 16 MP-es, a hátlapon a két kamera felbontása 16 és 20 MP, az akkumulátor 3300 mAh kapacitású, a rendszer pedig Android 7.1.1 alapokon futó, OxygenOS 4.7.6-os verzió.
A tok egyébként eléggé órmotlan szerintem, anélkül sokkal elegánsabb, kecsesebb a készülék, de ez csak az én véleményem, az biztos, hogy védi a telefont. A Sandstone White modell hátlapja érdesebb, viszont nem annyira, mint a Sandstone gyári toké. Ez a felület sokkal jobb fogást biztosít a telefonnak és egyébként is nagyon patentül, igényesen néz ki a mobil. Mivel ez egy limitált kiadás, alul természetesen megtalálható pirossal írva a Star Wars felirat. Ami még különleges, az a pirosra festet némító kapcsoló, illetve a fekete hangerőszabályzó és bekapcsológomb, valamint a sim kártyák tálcájának fedele. A hátlapot simogatva olyan érzésem van, mintha valami vastagabb kartonpapír lenne, de természetesen nem erről van szó, a készülékház ugyanúgy fém, de különleges felületkezelést kapott.
Ha bekapcsoljuk, végigmegyünk az alap varázslón, akkor egyből az új film feliratának háttérképével találkozunk, illetve az is feltűnő, hogy az időt is vastagabb betűtípussal jelzi ki. Összesen 10 egyedi Star Wars háttérképet találunk a telefonon, melyeken megtaláljuk Kylo Rent, az Első Rend és az Ellenállás szimbólumát, Snoke legfőbb vezér testőreit és Phasmát, akit ugyebár a Trónok Harca színésznője, a filmben Briennt alakító Gwendoline Christie játsza. A OnePlus volt olyan jó fej és teljes felbontásban weboldalukra is feltöltötték a háttérképeket, így aki szeretné valamelyiket letölteni, az itt megtalálja őket.
A készülék témáját a fekete és piros színek uralják, a megjelenítésen belül láthatjuk is, hogy van egy Star Wars téma is. Az applikációkon belül nincs eltérés, viszont a beállításokon belül az előbb említett színek dominálnak.
Végül nézzük, hogy mi található a doboz alsó részében. Ez egy plexi lapokból összerakott kis kütyü, amivel egy vagány kis optikai csalódásnak lehetünk szemtanúi. Lépjünk be az időjárás applikációba és új városként adjuk hozzá az Ahch-To-t. Helyezzük a kijelzőre a plexit és jöjjön a varázslat. Mivel mind a négy oldalról rátükröződik a plexire a tartalom, így ez olyan, mintha egy 3D-s hologramot látnánk (lásd a videóban).
Ez lenne tehát a OnePlus 5T Star Wars The Last Jedi limitált kiadás, sajnos már nem lehet beszerezni, ezért is tök jó, hogy ennek ellenére lehetőségünk volt bemutatni nektek. Ha tetszik a szín, akkor természetesen Star Wars logó nélkül megtaláljátok a oneplus.net-en, mint Sandstone White változat.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.