Hirdetés

Valamit valamiért. Az új csomag olcsóbb lesz, viszont nem lesz offline letöltés, ami a gyengébb kapcsolattal rendelkezők számára probléma lehet.

Olcsóbb csomaggal készül a Netflix, azonban nem csak a reklámokkal sarkallják a felhasználókat egy drágább előfizetés vásárlására: nem lesz offline letöltés, és a tartalmak egy részét is korlátozhatják.

Többször beszámoltunk róla, hogy a streaming piacon számos mozgolódás figyelhető meg. A Netflix veszített előfizetőiből, ami nagy baj számukra, ezért számos lépést tettek annak érdekében, hogy visszaszerezzék őket. Egyrészt, véget vetnek a jelszómegosztás jelenlegi formájának, másrészt pedig egy új csomagot vezetnek be kedvezőbb áron, amit elsősorban új előfizetők bevonzására szeretnének használni.

Nem lesz offline letöltés a Netflix új, reklámokkal támogatott csomagjában

Az iOS-es Netflix app kódjában fedezte fel egy fejlesztő a figyelemfelhívó szöveget, mely arra figyelmeztet, hogy az offline letöltés minden csomagban elérhető, kivéve a reklámokkal támogatottban.

További hátránya lehet ennek az előfizetési opciónak, hogy nem minden tartalomhoz kínál majd hozzáférést. Ez pontosan még nem tisztázott, de ilyen pletykákat is hallani.

A reklámok kiszolgáláshoz szükséges infrastruktúra biztosításában, illetve a reklámfelület értékesítésében a Microsoft lesz a Netflix partnere.

Ti használjátok az offline letöltést? Mit gondoltok, probléma lenne ez egy új előfizető számára?

A borítókép illusztráció, forrása: Netflix

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.