Az LG év elején bemutatta a 43 colos, 110 cm képátlójú 43UD79 elnevezésű óriásmonitorát, mostantól pedig Magyarországon is elérhető. A készülék olyan hatalmas képernyővel rendelkezik, hogy négy, 21.5 colos monitor is elfér benne. A gyártó üzleti felhasználóknak és gamereknek egyaránt ajánlja a monitort.Az LG legújabb monitora 4K UHD, azaz 3840 x 2160 pixel felbontású, ennek köszönhetően akár négy ablakot megnyitva is kényelmesen dolgozhatunk rajta, éppen ezért ideális a kreatív iparban dolgozók számára. A Onscreen Control funkciónak köszönhetően vízszintesen, valamint függőlegesen is kettévághatjuk a képernyőt, de hármas vagy kép-a-képben felosztást is alkalmazhatunk.

Ezzel a monitorral a gamereknek is kedvezett a gyártó, ugyanis olyan funkcióval látták el, amelyre egy kiváló gamer monitornak szüksége lehet. Folyamatos, szakadásmentes képet és tökéletes vizuális élményt nyújt, valamint a dinamikus akciószinkronnak köszönhetően a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek. A beépített fekete szín stabilizátor a legmélyebb fekete tónusokról is tiszta képet ad, így a sötét zugokban megbújó karakterek sem maradnak észrevétlenek.
A monitor IPS panelt kapott, így élethű színeket és pontos képet kapunk akkor is, ha oldalról nézzük. A 43 colos képernyőnek köszönhetően hatalmasra tágul a játéktér. A 2 db 10 wattos Rich Bass hangszóróval kiegészülve a hangzás még jobban elősegíti a megfelelő játékélményt, további hangrendszerek használatával pedig akár házimozizásra is teljesen alkalmas a készülék.

4 HDMI portot találhatunk rajta, így akár 4 készüléket, például laptopot, bluray lejátszót, set-top boxot is csatlakoztathatunk egyszerre. Az USB Type-C csatlakozón keresztül telefonunkat vagy a tabletünket is összeköthetjük, valamint képernyőtükrözésre is tökéletesen alkalmas.
Maga a monitor egy 5-10 fokban dönthető állványon helyezkedik el, ami ergonómiai szempontból lehet előnyös. Az új monitor bruttó 249.000 forint ajánlott fogyasztói áron érhető el a magyar boltokban.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: