2015.szeptember 9.-én az iPhone 6s és az iPad Pro mellett bejelentésre került az új Apple TV is. Sokak számára ez nagy öröm lehet, ugyanis utoljára a cég 2013-ban frissítette a készüléket.

Apple tv

Sok újdonságot tapasztalhatunk külsőleg és belsőleg is az új TV-ben. A doboz külseje 10mm-rel magasabb lett és a csatlakozók eltérnek az eddigiektől. A bult-in tápegység mellett találhatunk egy HDMI, egy USB-C és egy Ethernet csatlakozót is.
A doboz működését egy 64bites A8 chip segíti majd. Ezen kívül megtalálhatjuk a készülékben a 2GB memóriát és a 4.0 Bluetooth-t is.

paraméterek

Az operációs rendszer neve tvOS lett. Rengeteg új applikációt tölthetünk le, de a TV dizájnilag kevésbé változik az eddigiektől.

A készülék távirányítója új külsőt kapott. Eddig csak gombokkal élvezhettük az Apple TV szolgáltatásait, azonban mostantól egy beépített érintőfelület is segítségünkre lesz majd, illetve a távírányító kapott egy Siri gombot, amivel könnyen kapcsolatba léphetünk Sirivel. Ez azoknak jó, akik jól beszélnek angolul vagy más nyelveken, ugyanis Siri sajnos még magyar nyelven nem elérhető. A távirányítót egyébként Lightning csatlakozóval tudjuk majd tölteni, de a hírek szerint 3 hónapig bírja az akkumulátor a távirányítóban.

távirányító

Az Apple TV-t 32GB és 64GB tárhellyel tudjuk majd megvásárolni. A 32GB-os modell 149 dollár, míg a 64GB 199 dollárért vásárolható meg az Apple Store-ban. A hírek szerint október végétől fogják forgalmazni az új Apple TV-t, azt hogy Magyarországon mikortól, ez még sokak számára kérdőjel.

forrás: apple.com

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: