Hirdetés

„Mi az, hogy mit kell figyelni? Ez csak egy egérpad!”. Sokakban ez a kérdés fel sem merül, hisz vagy konkrét elképzelés van vagy egyszerűen erre a célra a legalapabb megoldás is tökéletesen megfelel.

Ha főleg játékhoz keresel, akkor a gamer egérpad kínálat is kifejezetten bőséges, lehet választani márka, azon belül is minta, méret, felület alapján is, de vannak egészen extra megoldások is körbe RGB-s LED-ekkel, amit csak szeretnél.

Méret

Míg régen az egérpad csak azt szolgálta, hogy az egered mozgásterületét lefedje (főleg a golyós egereknek kellett a sima felület), manapság már akár teljes asztalméretű modellek is vannak, amik persze kényelmesebbek is, mint kemény asztallap, illetve erre bátran rá lehet tenni a telefonodat is, nem fogja összekarcolni.

A nagyobb, 90 centi hosszú egérpadokat is már egész olcsón, párezer forinttól be lehet szerezni. A legtöbb szempontban egyéni megfontolás alapján kell dönteni, természetesen a méret is idetartozik.

Márka

Logitech, ROG, TUF, Rapture, Corsair, Legion és még sorolhatnám, szinte minden gamer márkának van egérpadja. Van, ami teljesen letisztult, csak egy egyszerű logó van rajta, van ugyanígy egyszerű fekete textil felületű, de körbe RGB világítással, illetve egészen kreatív és látványos megoldások is, legyen szó a márkáról vagy akár egy kedvenc filmről, játékról.

Érdekesség, hogy van olyan gamer egérpad is pl. az Elgatónak, ami zöld színű, így ha streamelsz és mutatnád háttér nélkül az egérmozgásod és a billentyűleütéseket, akkor profin ki lehet keyelni a zöld hátteret.

Anyag

A gyapjúfilc egérpadokat leginkább irodai környezetben szokták használni, de saját tapasztalat alapján ezek is tökéletesen alkalmasak játékra. A leggyakrabban azonban erre a célra a gumis / szilikon hátoldalú és textil felületű egérpadokat szokták használni.

A textil egérpadok könnyebben koszolódnak, ha végighúzod a körmöd vagy kicsit nagyobb erővel az egér sarkát (volt már rá példa pár rage game alkalmával), de ezek is tisztíthatók, a szélüket pedig elvarrták, hogy az anyag ne kezdjen el foszlani.

Szóval több szempontot is figyelembe lehet venni, nekem személy szerint a méret az elsődleges és már egész jó áron lehet nagy egérpadokat is kapni.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.