Hirdetés

A Google ugyan hivatalosan nem értékesíti hazánkban a Pixel okostelefonokat, de a piacon igen nagy jelentőségük van, ugyanis a felhasználóknak korrekt áron kínál vegytiszta Android élményt és kiváló kamerát. Jelenleg a 400 dollár körüli (kb. 120.000 Ft) mobilok között a Pixel 3a, az iPhone SE és mostmár a OnePlus Nord uralkodik (persze vannak más mobilok is ennyiért), de a Google nem szeretné elveszteni ezt a pozíciót, ezért a hírek szerint a hamarosan érkező Google Pixel 4a-t olcsóbban, 349 dollárért fogják adni.

Amit már tudunk, hogy a Pixel 4a előlapja kijelzőlyukas dizájnnal érkezik, a hátlapon pedig ugyan négyzetes kameradudor lesz, de benne csak egy kamera lapul(meg a LED villanó). Ez a kamera viszont a Pixel 4-ből is ismert 12,2 MP-es, f/1.7 rekeszértékű egység lesz, dual pixel autofókusszal és optikai képstabilizálással. Ahogy a Pixel 4, úgy a Pixel 4a is megkapja a Night Sight módot, szóval elég lenyűgöző éjszakai fotókat lehet majd készíteni, illetve videózni is 4K@30FPS-ben lehet majd. Az előlapon egy 8 MP-es kamera lesz.

Ha minden igaz, akkor egy 5,8 hüvelykes OLED kijelzőt fogunk kapni FHD felbontással, de hogy a képfrissítés magasabb lesz-e 60Hz-nél, azt egyelőre nem tudni. A mobil szíve egy Snapdragon 730G típusú rendszerchip 6 GB RAM és 128 GB tároló társaságában, ami ezért az összegért elég jó ajánlatnak tűnik.

Ahogy arra számítani lehet, a Pixel 4a Android 10 operációs rendszerrel fog megjelenni, ami 3 évig biztosan frissülni fog az újabb verziókat, szóval az Android 13-at is meg fogja valószínűleg kapni. A sztereó hangzású mobil akkumulátorát 3140 mAh-ra taksálják, 18W-tal lehet majd vezetékesen tölteni.

A Google „csak fekete” színben fogja árulni a mobilt (konkrétan Just Black a szín neve) Amerikában és a nagyobb európai országokban, a bejelentés hétfőn, augusztus 3-án várható, egy nappal a OnePlus Nord értékesítésének megkezdése előtt (ez biztosan nem véletlen).

Pixel 4a 5G

A híresztelések alapján ősszel számítani lehet egy Google Pixel 4a 5G típusú mobilra is a Pixel 5 mellett, ami a Pixel 4a XL helyét fogja átvenni, Snapdragon 765G rendszerchippel és két hátlapi kamerával.

A Pixel 4a magyarországi hivatalos jelenlétére továbbra sem számítunk, pedig biztosan feldobná a hazai mobilpiacot is.

Hirdetés
FORRÁSIshan Agarwal
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.