Hirdetés

A korábbiaknak ellentmondó pletykák szerint mindegyik iPhone 15 megkaphatja a dinamikus szigetet, a Prók kerete titán lehet.

A legújabb iPhone 15 szériával kapcsolatos szivárgás szerint a teljes sorozat megkaphatja a dinamikus szigetet. Az eszközök kijelző előtti üvegpanelét láthatjuk állítólag a kiszivárgott képeken, a sima iPhone 15 bal oldalon, a Pro középen, a Pro Max pedig jobb oldalt helyezkedik el. Mindegyik mobil kb. 1,5 mm-es kávával rendelkezhet a kijelző körül.

Egyéb különbségek persze lesznek bőven a Pro és a sima modellek között. Bár a sima iPhone 15-ök is megkaphatják a dinamikus szigetet, a kijelzőjük maradhat 60 hertzes és a Pro modellek Always-on kijelző funkcióját sem támogatják majd a pletykák szerint.

Ezen felül a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan idén is csak a Prók részesülhetnek az A17 Bionic lapka nyújtotta teljesítmény illetve energiahatékonyságbeli előrelépésekben, a sima modellek a tavalyi A16 Bionic chippel érkezhetnek.

Egy másik szivárogtatásnak köszönhetően állítólag az iPhone 15 Próról készült renderképeket is megtekinthetünk. A Pro modellek titán kerettel rendelkezhetnek az eddigi rozsdamentes acéllal szemben, ami méginkább ellenállóbbá, ugyanakkor könnyebbé is tenné a mobilokat. A másik jelentős változás a gombokban keresendő: ha beigazolódnak a híresztelések, nem lehet majd őket valójában benyomni, az iPhone SE home gombjához hasonló, haptikus visszajelzés-alapú gombokra válthat az Apple.

Sőt, a jelenlegi formájában eltűnhet a némító kapcsoló is, ugyanis gombbá válhat, egy nyomásra némítana, több nyomásra pedig kilépne a néma üzemmódból az eszköz.

A változás azonban csak a Prókat érintené, így az iPhone 15 és a 15 Plus még a korábbiaknak megfelelő gombokkal rendelkezne.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.