Hirdetés

A Self Service Repair program egyelőre csak az Egyesült Államokban működik, de Európába is érkezhet. Már az M1-es MacBookokhoz is vásárolhatóak eredeti alkatrészek.

Kiterjeszti az Apple a Self Service Repair programot, már az M1-es MacBookok is javíthatóak otthon, egyelőre az Egyesült Államokban.

Már az M1-es MacBookokhoz is vásárolhatóak eredeti alkatrészek
Az első ARM alapú M1 chipes MacBookok egyike: Az M1 Macbook Air

A 2020-as M1-es MacBook Air, a 13 hüvelykes MacBook Pro, valamint a 2021-es 14 és 16 inches M1 MacBook Pro gépek eredeti alkatrészei megvásárolhatóak az Apple-től, így otthon is javíthatóvá válnak ezek a laptopok.

A megrendelhető alkatrészek listájában többek között a kijelző, a gépház teteje akkumulátorral, a Touch ID szenzor és a touchpad szerepel.

A javításhoz szükséges eszközöket megvásárolhatjuk az Apple-től, vagy ki is bérelhetjük őket 49 dollárért.

Vagyis hát megvásárolhatnánk, ha Európában lenne ilyen lehetőség, de jelenleg nincsen. Az Apple azonban tervezi, hogy Európában is elérhetővé teszi az otthoni javítást lehetővé tevő programját.

Későbbiekben az új M2-es MacBookok, az M1-es iMac és az új Studio Display alkatrészei is bekerülnek a Self Service Repair programba.

Ti szeretnétek otthon javítani eszközeiteket, vagy inkább szakemberre bíznátok? Mennyire megbízhatóak a szakemberek?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.