Hirdetés

Az iPhone SE 5G és az M1-es iPad Air mellett az Apple ma bejelentette az M1 processzorcsalád legerősebb tagját, ami az M1 Ultra nevet kapta. Bemutatták az Ultra Fusion technológiát is, ami lényegében forradalmi módon köt össze kettő darab M1 Max processzort, eddig elképzelhetetlen teljesítményt létrehozva.

A 20 magos CPU-val és 48 magos vagy akár 64 magos GPU-val felszerelt Apple M1 Ultra chip körülbelül hétszer gyorsabb, mint az alap M1 processzor és akár 128 GB egyesített RAM-ot is tud kezelni. Ez a modell is iparág-vezető energiahatékonysággal rendelkezik.

A macOS és a különböző applikációk is ki fogják tudni használni ezt az óriási teljesítményt a bemutató alapján, ami rengeteg profi felhasználót győzhet meg.

Az első termék, ami ezt a processzort fogja használni a Mac Studio, ami lényegében egy mini Mac Pro…vagy Pro Mac mini?

Mac Studio

A dupla ventilátorral rendelkező mini házban dolgozik majd az M1 Ultra chip, minimális zaj mellett (ezt az eddigi M1-es gépek mellett el is hisszük).

Négy darab Thunderbolt 4-es port, egy 10 gigabites Ethernet, kettő darab USB-A port, egy HDMI és egy 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó található hátul, elől pedig kettő darab USB-C port és egy SD kártyaolvasó van.

7,4 GB/s SSD sebességgel és akár 8 TB-os tárhellyel is számolhatunk az eszköz esetén. A Mac Studio elérhető lesz az M1 Max processzorral is 879 990 Ft indulóáron, és 1 679 990 Ft-ért az M1 Ultra processzorral. Már most is rendelhető és március 18-tól lesz kapható.

Studio Display

Az utolsó termék az Apple 27 hüvelykes, elérhetőbb árú, de továbbra is profi felhasználású kijelzője, a Studio Display. A dizájn nagyon hasonló a Pro Display XDR-hoz, a 27 inch képátlójú és 5K-s, 600 nites monitor széles P3 színtartományt és True Tone-t is támogat. Nanotexturált üveg bevonattal is rendelhető, amely még jobban csökkenti a visszatükröződéseket.

Egy új állvány is elérhető lesz a modellhez, amely magasság és dőlésszög változtatást is enged, ez azonban 160.000 Ft-os felárat jelent. Az alap állvánnyal csak a dőlésszög állítható. Apple A13 processzorral és 12 megapixeles kamerával szerelték fel az eszközt, ami így szintén támogatja a Center Stage funkciót.

Új, hat hangszórós hangrendszert is kap a kijelző, az eddigi legjobbat, amit a cég létrehozott elmondásuk szerint.

Három darab USB-C port és egy Thunderbolt 3 port található hátul, amellyel gyorstölteni is lehet egy 14 inches Macbook Prót. Magyar áron 659 990 Ft-ért már most is rendelhető, de csak március 18-án lesz kapható.

Hirdetés
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.