Hirdetés

Fejlesztői konferencia ellenére az Apple ma egy teljesen megújult MacBook Airrel is előrukkolt, ami hozza a Prókban is látott újdonságok nagy részét, csak az Airre szabva: új Apple M2 processzor, vékony és könnyű kialakítás, notch-os kijelző, Touch ID, ventilátor nélküli dizájn és MagSafe.

Dizájn, kijelző

A megújult MacBook Air 11,3 mm vastag és 1,22 kg-ot nyom, küllemre hasonlít a már piacon lévő 14 és 16 hüvelykes Pro gépekhez. Itt is visszahozták a Magsafe töltőt, emellett két Thunderbolt 4 USB-C-vel és jack csatlakozóval is felszerelték, az SD olvasó és a HDMI viszont nem került rá.

Az új Air 13,6 hüvelykes Liquid Retina kijelzővel lett felszerelve, ami az 500 nitjével 25%-kal fényesebb, mint az előző modellé.

Teljesítmény, üzemidő

A teljesítményről az Apple most bemutatott M2-es processzora gondoskodik, ami természetesen az M1-hez képest erősebb lett, de ugyanúgy megmaradt a ventilátormentes dizájn, szóval a gép amellett, hogy baromi erős, teljesen néma és kiindulva az M1-ből, vélhetően hűs is marad. Az alapmodell 8 GB RAM-mal és 256 GB SSD-vel indul.

Az Apple 18 órányi videónézést ígér az új Airnek, amit maximum 67W-tal lehet tölteni. Ezzel 30 perc alatt 50% megy bele.

Ár, elérhetőség

A megújult megjelenésű és új hardverrel felszerelt MacBook Air júliustól lesz elérhető, az indulóár Magyarországon 599.990 Ft, ez viszont csak a 8 magos GPU-val, 8 GB RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel felszerelt modellt takarja, a 10 magos GPU-ért 749.990 Ft-ot kell kiadni.

MacBook Pro 13″ M2-vel

Az Apple az M1-es, 13 hüvelykes MacBook Prót is lecserélte, itt minden maradt, ami eddig, csak megkapta az új M2-t. Hazánkban 649.990 Ft-ról indul.

Hirdetés
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.