A Google Project Tango néven fejlesztett egy kamerát és különböző szenzorokat. Céljuk az volt, hogy feltérképezze azt a helyet, ahol a felhasználó van abban a pillanatban. A CES 2016 keretein belül jelentette be a Google, hogy a Lenovo-val közösen alkotja meg ezt a technológiát és megígérték, hogy a fogyasztók számára is elérhető lesz majd. Megtudhattuk azt is, hogy még idén bejelentik a nyilvánosság előtt. Most pedig felbukkant az első fotó az interneten, amit meg is mutatunk.

lenovo-project-tangoNagy eséllyel egy Lenovo telefon kapja meg először a szenzorokat és a Lenovo PHAB2 Pro nevet emlegetik, de ezt kicsit bonyolult lenne észben tartani, ezért arra következtetünk, hogy ez csak a telefon kódneve a nagy projecten belül. További biztos információnak látszik az is, hogy 6,4”-os kijelzőt kap. Korábban maga a Google nyilatkozta azt, hogy 6,5” alatti kijelzőben gondolkoznak, szóval ez éppen hogy, de igaz rá. Mostani szivárogtató még a 2K felbontást is megemlíti, azaz felveszi a harcot a mostani kijelzők felbontásával. Ha kicsit számolunk, akkor megtudjuk, hogy (ha az adatok valósak) akkor 459 ppi-re kell számítanunk.

Az egyik új funkció a távolságmérő szenzor lesz, így beolvastathatjuk a szobánkat és könnyen tudunk benne 3D terveket készíteni, képes lesz 3D-s térképek fejlődését előre lendíteni, stb.

A Lenovo újdonságát 2016.06.09-én mutatják be, áráról annyit lehet tudni, hogy $500 alatt lesz. Ez átszámítva 140.000Ft.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.