Hirdetés

Néhány hónapja indult, jövőre megszűnik az HBO Max, helyette egy új streaming platform érkezik, ami az HBO Max és a Discovery Plus összeolvadásával jön létre.

Kiderült, hogy igazak a hírek: tényleg megszűnik az HBO Max és egy teljesen új streaming szolgáltatás jön helyette 2023 nyarától. A változásra lehetett számítani, miután áprilisban lezárult a Discovery és a WarnerMedia egyesülése, és új vezetés került a hatalmas médiavállalat élére.

A Warner Bros Discovery vezérigazgatója, David Zaslav elmondta: Az HBO Max ígéretes funkciókkal rendelkezik, azonban vannak vele teljesítménybeli problémák. A Discovery Plus jobb technológiai háttérrel és fejlesztőcsapattal bír, így az új platform technikai alapjait ők biztosítják majd.

Megszűnik az HBO Max
forrás: Alex Castro / The Verge

A The Verge beszámolója szerint az új streaming platformon több tartalommal és a jobb infrastruktúrának köszönhetően kellemesebb felhasználói élménnyel találkozhatnak majd az előfizetők.

Az új szolgáltatás nevét még nem tudni, ahogy azt sem, hogy mennyibe fog kerülni, milyen csomagok várhatóak és milyen feltételekkel lehet majd használni azt, de minden bizonnyal a következő hónapokban ezekre a kérdésekre is választ kapunk majd.

Az egyesüléssel több előfizetőre is számítanak: a becsléseik szerint 2025-re 38 millió előfizetőt szerezhetnek, így a jelenlegi 92 millió helyett 130 millió előfizetője lehet a streaming szolgáltatásnak.

A változásokra 2023 nyarán csak az Egyesült Államokban illetve Latin-Amerikában kell számítani, Európába és a világ többi részébe ugyanis 2024-ben érkezhet meg az HBO GO-t leváltó HBO Max-ot leváltó új platform. Ez azt jelenti, hogy addig biztosan nem kell attól tartani, hogy megszűnik az HBO Max.

Ti mit gondoltok erről a változásról? Szeretnétek az HBO Max és a Discovery Plus tartalmait egy platformon fogyasztani?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.