Hirdetés

Itt a Fairbuds XL, egy moduláris, javítható fejhallgató, ami a Fairphone újrahasznosított anyagokból készült eszköze.

A fenntarthatóságra törekvő telefonjairól ismert Fairphone 2021-ben lépett be a fülhallgatópiacra egy TWS fülessel. Az új fejhallgató most nem csak újrahasznosított anyagokból készült, hanem könnyedén javítható is, jobban illeszkedik a gyártó mentalitásához.

Itt a Fairbuds XL, egy moduláris, javítható fejhallgató - a modulok

A Fairbuds XL 11 részből, úgynevezett modulból áll, könnyen szétszedhető és javítható, a fülpárnák cseréje például speciális eszközöket sem igényel.

Az akkumulátor kapacitása nagyjából 500 töltési ciklus után 80%-ra csökkenhet, de ez sem okozhat gondot, ugyanis az is cserélhető.

A Fairphone küldetésének egyik fontos célja az e-waste keletkezésének megakadályozása, illetve az anyagok és komponensek felelős beszerzése. A Fairbuds XL 100%-ban újrahasznosított alumíniumból és 80%-ban újrahasznosított műanyagból készült.

A Fairbuds XL 40 mm-es driverekkel rendelkezik, Bluetooth 5.1-en keresztül lehet hozzá csatlakozni, támogatja az aptX HD kodeket, és egyszerre több eszközhöz is csatlakozhatunk vele.

A Bluetooth mellett akár vezetékes módban is használható az USB-C porton keresztül, 3,5 mm-es jack csatlakozó viszont nincs rajta (a legújabb Fairphone mobilon sincs).

A fejhallgatót a cserélhető 800 mAh-s aksi hajtja, ezzel 26 órát bír aktív zajszűréssel, zajszűrés nélkül pedig 30 órát. Egy applikáció is tartozik hozzá, amivel beállítások is elérhetőek, ez Androidra is iOS-re is letölthető. Az eszköz 330g-ot nyom, IP54-es por és cseppállósági tanúsítvánnyal rendelkezik. A könnyű hordozhatóság érdekében összecsukható.

A Fairbuds XL már megvásárolható Európában a Fairphone weboldaláról, 250 euróba kerül (kb. 93 000 forint átváltva), a töltőt és USB-C kábelt a gyártó nem mellékeli hozzá. Az alkatrészek még nem elérhetőek, illetve az áruk sem ismert.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.