Hirdetés

A 2015-ben megjelent mobil idén márciusig még kap frissítést, azonban 7 év után véget ér a Fairphone 2 támogatása.

A telefon megjelenésekor a Holland cég 3-5 évnyi főverzió frissítést ígért, azonban túlteljesítette a tervet. A cég most bejelentette, hogy márciusban befejezi a 7 éves mobil szoftveres támogatását.

7 év után véget ér a Fairphone 2 támogatása

A Fairphone 2 öt főverzió frissítést kapott, további 2 évnyi biztonsági javításokkal, így Android 5.1-ről egészen Android 10-ig frissült. A Fairphone azt javasolja a tulajoknak, hogy ne használják érzékeny adatok tárolására-kezelésére, ugyanis nem tudják tovább garantálni a személyes adatok biztonságát a sérülékenységek által potenciálisan fenyegetett rendszeren.

A fenntarthatóságot szem előtt tartó Fairphone elmondta, hogy raktáron tart néhány alkatrészt még azok számára, akik javítani szeretnék a Fairphone 2-es mobiljukat, azonban bizonyos alkatrészek, például az alsó modul csak azok számára lesznek elérhetőek, akiknek még él a garanciájuk.

A cég több lehetőséget is kínál a tulajok számára: 50 eurós kupont adnak azoknak, akik újrahasznosítás céljából visszaküldik az eszközt március 31 előtt, de aki meg akarja tartani, annak adottak még a LineageOS valamint a /e/OS rendszerek, amelyek a felhasználók által vélhetően továbbra is támogatottak lesznek.

Hirdetés
FORRÁSFairphone
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.