A Tech2.hu Instagramján többen is küldték privát üzenetben, hogy bejelölte őket egy – az oldal logóját használó – Tech02.hu nevű profil, illetve a névjegyében van egy link is, ami egy elég gyanús oldalra navigálja a felhasználót.

Ez nem a Tech2.hu oldala

Fontos már most kiemelnem, hogy ehhez az oldalhoz semmilyen formában nincs közöm. Ha rajongói oldal lenne, azzal nem is lenne gond, de egyrészt ez egy privát profil (a Tech2.hu Instagramja nyilvános), illetve ha valaki rákattint a linkre, akkor láthatóan adatot és pénzt szeretnének kicsikarni a nézőből, olvasóból. A magyartalan szöveg, a stock fotó és az Instagram oldalunkról letöltött MacBook fotóra ráügyeskedett két mobil eléggé árulkodó.

Ha tehetitek, jelentsétek!

Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ha bekövet titeket ez a profil, NE fogadjátok el, NE kattintsatok az oldalukon lévő képekre, linkekre, ugyanis ez egy adathalász / zsaroló oldal, illetve ha tehetitek és van Instagram profilotok, kérlek jelentsétek mint “Kéretlen tartalom”.

A szóban forgó kamu Instagram profil: https://www.instagram.com/tech02.hu/

A Tech2.hu hivatalos csatornái

Én (Tech2 Laci) csak és kizárólag a lent linkelt profilokon keresztül kommunikálok, minden más az oldal nevével való visszaélés vagy jobb esetben rajongói oldal.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.