Tízéves születésnapot ünnepel az Instagram, ennek apropóján pedig egy kis húsvéti tojást rejtettek el a fejlesztők az applikációban.

A fényképmegosztó közösségi app 2010. október 6-án került be az App Store-ba. Ha ettől még nem érzed eléggé idősnek magad, ez volt az az év, amikor megjelent az iPhone 4

Az évforduló alkalmából az Instagram fejlesztői elérhetővé tették, hogy visszaállítsuk a régi polaroid ikonokat, a bétateszt ikonját vagy akár kedvünkre válasszunk valami más színes ikont is a főképernyőnkre.

Ahhoz, hogy ikont választhass, ezt kell tenned:

  • lépj be az Instagramra,
  • menj a profilodra,
  • nyisd meg a beállításokat,
  • kezd el a beállítások menüt lefelé húzni, mintha frissítenéd a feedet,
  • húzkodd addig, amíg meg nem jelenik több emoji és elő nem ugranak az ikonok.

A húsvéti tojás nyújtotta ikonváltoztatási lehetőség csak a születésnapi hónapban, októberben él. Emellett pedig nekem egyelőre csak iPhone-on sikerült előhoznom a lehetőséget, androidos telefonon nem. (Az app androidos megjelenésére két évet kellett anno várni egyébként.) Az Instagram közleménye szerint minden rendszeren és készüléken elérhető lesz idővel az easter egg, és a követőink közül is többen jeleztétek, hogy nálatok is megjelent eltérő androidos telefonokon is. Így ha nálad nem akarja feldobni a lehetőséget az Instagram, próbáld meg frissíteni az appot a legújabb verzióra az alkalmazásboltból.

Az ikoncsere mellett az Instagramon a tízéves születésnap keretein belül egy privát térképen megnézhetjük azt, hogy hol készültek posztjaink. Illetve három évre visszamenőleg láthatjuk a sztorikat az archívumunkban, melyeket megosztottunk.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.