A Samsung a 2019-es CES kiállításon leleplezte első, fogyasztói piacra szánt Micro LED-es tévéjét, egy következő napi rendezvényen pedig újabb termékek láttak napvilágot. A prezentáció során sokat beszéltek az ökoszisztémáról, amire egyébként hazánkban is nagy hangsúlyt fektet a vállalat, de bemutatták az új 98 hüvelykes, 8K-s QLED tévéjüket, hoztak két új laptopot és többek között három monitort, ezek azok, amelyek kaphatóak lesznek hazánkban is.

A három új megjelenítő a Samsung Space Monitor, a Samsung CRG9 és az UR59C. Előbbi talán a legérdekesebb számunkra, ennek lényege, hogy az asztal végére erősítve és teljesen a falnak támasztva minél több értékes helyet spórolhassunk meg az asztalon, de akár teljesen magunk elé is tudjuk hozni.

A Samsung CRG9 nagyon hasonlít a már korábban tesztelt CHG90-re, annyi a különbség, hogy utóbbinál két FHD-s monitornak felelt meg a felbontás, addig az új CRG9 már 1440 x 5120 pixel felbontással bír. A képarány továbbra is 32:9, ezen felül HDR10 támogatottság, 1000 nites fényerő, 120 Hz-es képfrissítés és 49 hüvelykes képátló jellemzi.

A harmadik újdonság az UR59C, ami a világ első 32 hüvelykes, ívelt, 4K-s monitora. Az UR59C V-alakú fém talpa már nem annyira helytakarékos, mint a Space monitoré, de mindenesetre stabilan fog állni az asztalon.

Magyarországra az év második negyedévében érkeznek az új monitorok, a hazai árak egyelőre nem ismertek.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.