Hirdetés

A japán Nintendo frissítette a Nintendo Switch konzolt. Új és erősebb CPU, gyorsabb tároló és hosszabb akkumulátoros üzemidő az új modellekben. A külső maradt a régi.

Ráncfelvarrást kapott a Nintendo Switch, amely leginkább az üzemidőben lesz észrevehető a gyártó ígérete szerint. Az új modellek minimum két órával bírják majd tovább a játékot, mint a régiek. A Nintendo számításai szerint négy és fél óra lesz a minimum, amit a konzol akkuról bírni fog és kilenc óra lesz a maximum. Ez jelentős javulás az eddigi két és fél-, illetve hatórás üzemidőhöz képest.

A Nintendo pontosan nem közölte, hogy mik a frissített konzolban található specifikációk, de egy FCC listán a szemfülesek rátaláltak az új CPU-ra és tárolóra is. Változik a rendszerchip, a NAND flashmemória, illetve a nyomtatott áramköri lap is.

Az új Switch [HAC-001(-01)] teljesen úgy néz ki külsőleg, mint az eddigi. Ha valaki újonnan szeretne egy ilyen konzolt venni, a szériaszám alapján tudja kiválasztani. A boltban az XKW betűkkel kezdődő sorszámmal rendelkező játékgépek lesznek a frissített modellek.

A Nintendo a múlt héten jelentette be a Switch Lite konzolt, amely a Nintendo Switch kicsinyített, kifejezetten kézi játékra tervezett variánsa. A Lite 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, nincs hozzá lecsatlakoztatható Joy-Con pár és az USB-C porton keresztül külső kijelzőre sem tud csatlakozni. Ugyanakkor három és hét óra közötti üzemidőt kínál vele a gyártó, 199 dolláros áron. A Switch Lite szeptember 20-án kerül a boltokba, a magyar előrendelői ára jelenleg 79.990 forint.

A frissített hardverrel szerelt Nintendo Switch augusztus közepétől lesz kapható.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.