Meglehetősen tömörré vált a hordható eszközök piaca, a versenyben pedig egyre több gyártó szeretne kivívni magának kisebb vagy nagyobb részesedést. A Honor úgy gondolta, nem marad ki a buliból, főleg, ha már legfőbb célközönségük a fiatalok, akik igencsak szeretnek magukra aggatni különféle, csicsásabbnál csicsásabb cuccokat, kütyüket. A vállalat nem új a kategóriában, a Honor Band 4 pedig az eddigi legjobb lett, legalábbis házon belül biztosan.

A vezérlést a 0,95″-es érintőképernyőn végezhetjük, AMOLED panellel nézünk farkasszemet, ami ráadásul színes, így mutatós és trendi a cucc. A szíj gumi, több árnyalatban kapható, tehát kinek a piros, kinek a sárga, kinek a kék lesz a csuklóján. A csere érdekes, egy kis rögzítőpöcköt kell kiemelni, majd utána lehet lekapcsolni a szíjat. A képernyő alatt van egy visszelépés gomb, más esetben viszont a gesztusok játszanak főszerepet.

Hátul pulzusméréshez szükséges szenzor található, jó 10-20 másodpercig méricskél, mire közöl egy adatot, ami egy normál vérnyomásmérőhöz viszonyítva egész pontosnak mondható, többek között a TruSeen 3.0-nak köszönhetően, persze eltérések bőven tapasztalhatók, érdemes párszor lefuttatni a tesztet. A menüben alvásfigyelést is találjunk, ez a TruSleepre épül, láthatjuk, hogy mennyi időt töltöttünk mély alvásban, mennyit voltunk aránylag éberek.

Ezekhez a Huawei Egészség programot is le kell tölteni az androidos vagy az iOS-es eszközökre, az appon belül már az értesítéseket is személyre szabhatjuk, a Honor Band 4 képes rezegni. A notifikációkat ellenben elég lassan jeleníti meg, ezen még kellene csiszolni egy kicsit.

Az 50 méterig vízálló karperec számos mozgási tevékenységet felismer, kezdve az úszástól a futáson át egészen a biciklizésig, beépített GPS-vevővel azonban nem rendelkezik. A Honor Band 4 Bluetooth 4.0-n keresztül kommunikál, belül 100 mAh-s akkumulátor hajtja, ami akár 14 napos működést is lehetővé tesz. A készülék nem olcsó, 16-17 ezer forintot kóstál, ami azért kérdőjeles. A kijelző, a vízállóság és a hosszú üzemidő miatt megéri az árát, de aki csak sima értesítéseket akar egy apró kijelzőre kirajzolva, az talál ennél olcsóbb alternavítát is. A funkciókat meg kell fizetni, ennyi.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt