Az LG új zászlós készülékéről már korábban is lehetett hallani, most azonban hivatalosan is bejelentették a telefont, így a lent leírtak teljes mértékben tükrözik a valóságot. Az LG V40 ThinQ az elődökhöz képest dizájnban, kijelzőben és leginkább kamerában változott.

Az előlapon egy igen méretes, 6,4 hüvelykes képátlóval felszerelt 3120 x 1440 pixel felbontású OLED kijelző található, a notch természetesen szoftveresen elrejthető. Az üveg hátlapon nyugszik az ujjlenyomat-olvasó, illetve az új, három tagot számláló kamerarendszer.

Van egy 12 MP felbontású normál kameránk, egy 16 MP-es széles látószögű elem és egy 12 MP-es telefotó kamera, tehát veszteségmentesen tudunk majd zoomolni és kiváló csoportképeket is lehet készíteni. Az előlapon két kamerát találunk, egy 8 MP-es normál és egy 5 MP-es széleslátószögű modult.

Az LG V40 ThinQ IP68-as vízállósági tanúsítványnak is megfelel, USB Type-C porton keresztül QC 3.0 gyorstöltési szabványt támogatva tudjuk tölteni a viszonylag kicsi, 3300 mAh kapacitású akkumulátort, emellett vezeték nélküli töltést is támogat és a jack csatlakozó sem maradt el, továbbra is élvezhetjük a Quad DAC nyújtotta előnyöket.

A rendszerchip nem meglepően egy Snapdragon 845-ös SoC, mellé 6 GB RAM, illetve 64 GB tárhely jár, a bővítési lehetőség itt is adott. Az Android 8.1 Oreo rendszerrel érkező LG V40 ThinQ Amerikában október 19-től lesz elérhető, az ára pedig 950 dollár, ami nagyjából 267.000 Ft, ha csak az ÁFA-t rászámoljuk, kb. 340.000 Ft-ot kapunk, hivatalos hazai árat és megjelenést egyelőre még nem tudunk.

Hirdetés
FORRÁSTechRadar
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.