A Samsung hónapokon át tartó pletykálás után lerántotta a leplet a középkategória alsó szegmensét megcélozó Galaxy J (2017)-széria három képviselőjét. A Galaxy J okostelefonok Európában a Samsung palettáján belül az legkelendőbbek, ezt Gerben van Walt Meijer, a Samsung hollandiai marketing menedzsere árulta el. Az új modellek új formavilággal jelentkeztek, az antennacsíkozás miatt egyediek, de elölről mégis hasonlítanak az A-szériára.

Galaxy J3 2017

A csúcsmodell a palettában a Galaxy J7 (2017), mely 5,5 hüvelykes FullHD (SAMOLED) kijelzővel és 1,6 GHz-en működő 8 magos Exynos 7870 processzorral rendelkezik. Belső tárhelyből 16 GB-ot szereltek bele, az appok zökkenőmentes működéséért pedig ott a 3 GB RAM. Mindkét oldalon 13 MP-es kamerákat találunk, Cat.6-os LTE-vel bír, Android 7.0 Nougat rendszert futtat és kellemes méretű, 3600 mAh kapacitású akkumulátorral látták el, melyet USB-C-n keresztül tölthetünk. A J7 (2017) privilégiuma az IP54-es tanúsítvány, ennek megfelelően fröccsenésálló.

A középső a Galaxy J5 (2017), mely szintén 13 MP-es kamerát kapott a hátlapon, azonban az elején már csak 5 MP-es a szenzor. A kijelző kisebb, 5,2 hüvelykes (SAMOLED) lett és HD felbontású. A processzor ugyanúgy 1,6 GHz-es és 8 magos, de mellé már csak 2 GB RAM jár, a tárhely maradt itt is 16 GB. Természetesen Nougat rendszer fogad minket rajta és 3000 mAh kapacitású akkuval látták el, viszont ami szomorú, hogy itt már csak microUSB portot találunk.

Galaxy J5 és J7 2017

Végül, de nem utolsó sorban a Galaxy J3 (2017). Mindhárom modell, így ez is fém házat kapott, 5 hüvelykes kijelzője HD (SAMOLED) felbontást kapott, a processzor 8 magos, de már 1,4 GHz-en működik, mellé 2 GB RAM és 16 GB tárhely került. Az előző két mobil home gombja ujjlenyomat-olvasóval is operál, ami a J3-ban kimaradt. A hátlapon maradt a 13 MP-es szenzor, de az előlapra már 2 MP-es kamera került. Ahogy az előző kettő, ez is Android Nougatot futtat, az akku 2400 mAh kapacitású, amit szintén microUSB-n keresztül tölthetünk.

Mindhárom készülék bővíthető microSD-vel és dualSIM-es kiszerelésben is elérhetők lesznek. A magyarországi és egyébként a globális árazásra még várunk, de a Samsung Magyarországtól kapott infók alapján tudható, hogy mindhárom készülék forgalmazásra kerül hazánkban, a két kisebb modell pedig a szolgáltatók kínálatába is bekerül az elkövetkező hónapokban.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.