Az MWC 2019-es kiállítás során jártunk ugyebár az Energizer standjánál, ahol a legérdekesebb mobil a hatalmas, 18000 mAh kapacitású Energizer Power Max P18K Pop volt. Mondjuk nem ez volt az egyetlen készülék a standon, összesen 26 különböző mobilt hoztak el a kiállításra, azonban a P18K volt az a mobil, ami hatalmasat bukott a közönségi finanszírozási kampányán.

Specifikációit tekintve sem volt rossz a P18K POP, motorikusan előugró duál előlapi kamerával, elég jó minőségű, notch mentes kijelzővel és 18000 mAh-s akkumulátorral érkezett a mobil, ami a vastagságán is meglátszott, konkrétan 1,8 centi volt a telefon, majdnem háromszor olyan vastag mint egy átlagos okostelefon.
Hiába volt érdekes a mobil, ezt egyébként a videóm 137000-es megtekintése is alátámasztja, sajnos csúfos kudarc lett belőle az Indiegogón. Hasonlóan a Kickstarterhez, az Indiegogo is egy közösségi finanszírozási platform, a startupok, fiatal vállalkozások ide bedobhatják az ötleteiket és különböző előnyökért az emberek támogathatják ezt a kampányt.
Magát az Energizer márkanevet egyébként a francia Avenir Telecom licenszeli, a P18K POP piacra dobását pedig pont az Indiegogo kampányhoz kötötték. A kampányra 1200000 dollár célösszeget szeretett volna begyűjteni, azonban a nagy felhajtás ellenére még csak meg sem közelítették ezt az összeget, kicsivel több mint 1% gyűlt rá össze, konkrétan 15005 dollár, a kampányidőszak véget ért és ezáltal a készülék közösségi finanszírozása sikertelenül lezárult.
Az Energizer Power Max P18K POP piacra dobása tehát nem fog egyhamar megtörténni, az Avenir Telecom viszont írt kommentárt a történethez. Annak ellenére, hogy szépen szólva csúnyán kudarcba fulladt ez a kampány, folytatják a P18K fejlesztését, mind dizájn mind vastagság szempontjából, ugyanis hisznek a méretes akkuval felszerelt mobilok iránti keresletnövekedésben.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.