Az MWC-n ellátogattunk az Energizer standjához, ugyanis volt náluk féltéglának is minősíthető, de izgalmas mobil. A Power Max P18K POP nevéből adódóan egy motorizált, kiugró kamerás készülék kereken 18.000 mAh-s akkumulátorral.

A Mobile World Congress alatt a gyártók próbáltak valamivel kitűnni a tömegből, sokan hajlítható mobilt hoztak, volt aki 21:9-es képarányú készülékeket mutatott be és itt van az Energizer, akire mi is felkaptuk a fejünket, ugyanis egy olyan mobilt hoztak a kiállításra, ami majd 3x olyan vastag mint egy Galaxy S10, pontosan 153 x 74.8 x 18 mm-ről és majdnem fél kilóról (472 gramm) beszélhetünk.
Megkérdeztem, hogy miért alkották meg ezt a telefont, a válasz pedig az volt, hogy egyszerűen meg akarták mutatni, hogy mire képesek jelenleg, szóval itt van a 18.000 mAh-s akkuval felszerelt Power Max P18K POP.
Energizer vs Galaxy S10 (tokkal!)
A szörnyeteg belsejében egy MediaTek Helio P70-es, 8 magos processzor dolgozik, 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet találunk benne, ha csak ezt nézzük, nem is olyan rossz a mobil, illetve a 18000 mAh-s akku három egyenlő kapacitású telepből áll.
Az Energizer szerint a telefon egy teljes hét normál használatot kibír, emellett 2 teljes napon át (48 óra) nézhetünk rajta videókat és 50 napig bírja készenlétben. Ez mondjuk azok számára lehet értékelhető, akik több hétre vagy akár egy hónapra áramforrás nélkül maradnak, esetleg elmennek vitorlázni a tengerre vagy túrázni a hegyekbe. Szerencsére a telefon gyorstöltést is támogat, bár így is 8 órába telik, mire teljesen feltöltődik a méretes akku.
6,2 hüvelykes, FHD+ felbontású, IPS kijelző notch és kivágás nélkül
Ha az előlapi kamerára váltunk, akkor a mobil tetejéből jön elő a motorizált kamerarendszer, ahol egy 16 és egy 2 MP-es duó található, a hátlapra pedig három szenzor került, egy 12 MP-es, egy 5 MP-es és egy 2 MP-es kamera. A Dual SIM-es, bővíthető, ujjlenyomat-olvasós (a jobb oldalon) és Android 9.0 Pie rendszert futtató okostelefon Európában december környékén jelenhet meg a boltok polcain, az ára pedig 599 euró, ez kb. 190.000 Ft-ot jelent.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.