A GoPro két új akciókamerája mellett bemutatta első drónját is, melyet Karma névre keresztelt. Ez egy összehajtható modell, amihez kapsz egy táskát is, így bárhová viheted magaddal, nem foglal annyi helyet. A távirányítóján érintőkijelző és két joystick is található.

A drónon magán egy 3 tengelyű gimbal található, ami a kamerát stabilizálja, de ez le is vehető, így a stabilizálás kézben is működik. A felszerelhető kamerát tekintve a GoPro Karma kompatibilis a Hero 4 és természetesen az új Hero 5 modellekkel is.

GoPro Karma
GoPro Karma

A GoPro Karma drón október 23-tól lesz elérhető kamera nélkül 720£-ba (~260.000 Ft) fog kerülni, Hero 5 Session kamerával 766£ (~276.000 Ft), míg Hero 5 Black modellel 999£, vagyis durván 360.000 Ft.

Ha már a kamerákról van szó, essen pár szó az új Hero 5 Black-ről is. Az akciókamera 4K-ban tud rögzíteni 30 fps-sel, 12 megapixeles fotókat készít (akár RAW formátumban is), van egy 2 inches érintőkijelzője, beépített GPS-e és vízálló 10 méter mélységig.

GoPro Hero 5 Black és Hero 5 Session
GoPro Hero 5 Black és Hero 5 Session

A Hero 5 Session csak 10 megapixeles képeket lő, nincs benne GPS és RAW támogatás, illetve kijelző sem, viszont sokkal olcsóbb a Hero 5 Black-nél. A GoPro új elektronikai képstabilizálását mindketten tudják, így még stabilabbak lesznek a készített felvételek. Hét nyelven lehet nekik hangutasításokat kiadni, illetve automatikusan tárolják a felhőben (GoPro Plus) a videókat, melyre szeptember 29-től durván havi 1.400 Ft-ért lehet előfizetni.

A Hero 5 Black kamera 350£-ba kerül, mely átszámolva ~126.000 Ft, a Hero 5 Session pedig 250£ lesz, ami ~90.000 Ft-ot tesz. Ezek az árak nem hivatalos magyar árak, az angliai árakat forintosítottam, csak tájékoztató jellegűek.

A kamerát az Egyesült Királyságban október 2-től lehet megvásárolni, hogy hazánkban mikor lesz elérhető, arról egyelőre nincsenek infók.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.