Az Apple 3 éve hozzá sem nyúlt a kukára hasonlító Mac Pro-hoz, ami akkor még igen erősnek számított, de tekintve azt, hogy milyen gyorsan fejlődik az informatika, 3 év igen sok idő és az akkori Pro mára már elavultnak számít.

Az Apple ma rakta ki az áruházba az “új” modellt, ami lényegében csak erősebb hardvert kapott. Azt is megerősítették, hogy dolgoznak egy teljesen újragondolt Mac Pro-n, ami az Apple sajátmárkás monitorjával együtt fog bemutatkozni.

A korábbi 4 magos modell most már 6 maggal bír. Intel Xeon E5 processzor található meg benne magontként 3,5 GHz órajelen. E mellé társul két AMD FirePro D500 grafikus kártya egyenként 3 GB veideómemóriával, van benne 16 GB RAM és 256 GB flash tárhely.

A komolyabb modell már 8 magos Intel Xeon E5 procival bír magonként 3 GHz órajellel, illetve két AMD FirePro D700 videókártyával egyenként 6 GB memóriával. Minden másban megegyezik a “gyengébbik” modellel.

Az amerikai oldalon 2999 és 3999 dolláros áron vannak feltüntetve, ami viszont érdekes (vélhetően hiba), hogy az Apple magyar oldalán mindkét modell 1469990 Ft-ért van beárazva.

Ezek igazából csak 2017-esített, ráncfelvarrott modellek, hogy ne az legyen, hogy az Apple 3 évig nem nyúl hozzá a termékhez. Bár annak fényében, hogy az Apple 1-2 éven belül kiad egy teljesen újragondolt Mac Pro-t (és ezt hivatalosan meg is erősítették), nem sok értelme van ezekre frissíteni.