A tavaszi újdonságok versenyét egyértelműen a Samsung nyerte, az S8 az elhalasztott bemutató ellenére is komoly siker lett. Vele szemben az LG G6-nak nem sok esélye volt, így a gyártó érthetően készül a visszavágásra. A friss pletykák szerint ezt az őszi IFA kiállításon fogja megtenni, egész pontosan egy nappal a megnyitó előtt, augusztus 31-én. Ekkor mutatják be a V30-at, amely széria mostanra átvette a csúcsmodell szerepét az LG-nél. A bejelentéskor azonnal elindul az előrendelés is Dél-Koreában, ráadásul az S8-nál érezhetően kedvezőbb, 700 dolláros áron. Ezután szeptemberben kerül a helyi boltokba, majd egy hónappal később a világ többi részén is megvásárolható lesz.

Nem véletlen ez az időzítés, hiszen augusztus 26-ára várják az új Galaxy Note 8 bemutatóját is. Az LG V30 az elődjétől teljesen eltérő, vadonatúj dizájnnal érkezik, és sokat merít majd a G6-os formavilágából, tehát lekerekített sarkú és minimális kerettel rendelkező kijelzőre számíthatunk. A többi paraméterében sem kell szégyenkeznie majd, az OLED képernyőn kívül Snapdragon 835-ös processzor, professzionális dupla hátlapi kamera, prémium minőségű hangchip és 3,5 mm-es kimenet is lesz benne. Háromféle, 32, 64 és 128 GB méretű belső memóriával választhatjuk majd. Megszűnik a kivehető akkumulátor, de cserében por- és vízállóságot kap, a másodlagos kijelző viszont ezzel együtt is megmarad.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroid Authority
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)